kouderig

Het begint stilletjes aan wat kouder te worden. Te vroeg om de verwarming aan te steken, vind ik, want elk jaar tracht ik het uit te houden tot de verjaardag van Henri en Tessa (21/10). Al weet ik niet of we het ooit al zo lang hebben uitgehouden. De huisgenoten worden daar willens-nillens in meegesleept, maar tijdens de week –als ik de enige ben die nog eens wat dagen thuis slijt– hebben ze niet echt recht van klagen, vind ik. In elk geval sleep ik ondertussen al hout aan voor de haard, zodat we tijdens het weekend gezellig kunnen worden gewarmd. Een wat dikkere pull verricht voorlopig nog wonderen en resulteert bovendien in spinnende knuffels van de zoon –een niet te versmaden bonus.

Staat de verwarming bij u al aan?

20 gedachtes over “kouderig”

 1. Tot 21/10? Kan me niet voorstellen dat ik het ooit al zo lang heb getrokken. Zou ze nu al willen aansteken, die verwarming, maar ik laat het mezelf ook niet toe. Lang leve het fleece dekentje, dat helaas niet kan verhinderen dat mijn neus ’s avonds achter tv in een ijspegel verandert. Wij hebben een koude living, vandaar… Of is dat een teken dat ik ’s avonds minder de couch-potatoe mag uithangen en actiever moet zijn…? Of uithuiziger, op naar kroegen met open haard of vrienden met verwarming, lol?
  Op het werk compenseer ik wel, dat geef ik toe, verwarming op maximum hier. Moet ook wel, nu ze wintermode verkopen met korte mouwen, de dikke trui lijkt wel uitgestorven…

 2. Nope, maar ik begin ook al stilletjes te twijfelen of ik hem niet zou aanzetten … Bij mij helpen voorlopig sokken nog een beetje.

 3. Hier valt het mij sinds gisteren op dat het een stuk kouder geworden is binnen. De chauffage staat nog niet aan, we doen momenteel een fleece-trui aan ’s avonds. 😉

 4. ben ik blij dat wij een kachel hebben… zou zelfs lukken om de winter door te komen zonder cv. Maar is niet zo handig als je ’s morgens in de kou opmoet om dan opnieuw de kachel aan te steken…. Ik vermoed dat bij ons de cv aangaat tegen half november, tenzij tegen dan al de kasseien uit de grond vriezen natuurlijk.

 5. Nope, hier staat de verwarming nog niet op. Probeer ik altijd uit te stellen tot halfweg à eind oktober. Met een zonnige benedenverdieping is dat goed te doen. Maar, nu de kinderen groter worden en vaker op hun kamer resideren, beginnen zij wel vroeger te vragen om verwarming, want boven is het kouder. Het is dus maar de vraag of we het zo lang zullen uithouden.

 6. wij profiteren momenteel ook maximaal van de zonnestralen om het beneden nog tot een aangename 21° te krijgen. Boven hoeft de verwarming (nog) niet. Daar zorgen warmere nachtkledij en dekens voor voldoende warmte en met een hete douche lukt het s morgens ook in de badkamer nog wel.

 7. Verwarming? Een paar keer goed in – en uitademen en blazen en het is hier warm genoeg, tiens.
  Serieus: een lekkere warme douche ‘ s avonds en een dikke kamerjas volstaan (voorlopig).

 8. Sinds gisteren. En ik maak daar geen probleem das vanzelf gegaan.

  Wat ik nu wel net gedaan heb is de nacht temperatuur naar 16 graden gezet, stond op 17. Gezien dat blijkbaar snel al een paar percenten scheelt…

 9. Sinds er 2 kleine kindjes in ons huis rondlopen gaat de verwarming al iets vroeger aan, maar dikwels gewoon effe om de kilte te verjagen en dan gaat de temperatuur iets minder hoog, jammer dat we geen houtkachel hebben dat zou ideaal zijn denk ik.

 10. Bij ons ook nog niet, gedeeltelijk omdat de stookketel moet worden vervangen. Maar voorlopig stoort het me niet. Ik ben het na 3 jaar kot eigenlijk gewoon geworden om 19 à 20° C ideaal te vinden. Terwijl ik vroeger altijd zeurde over te koud bij 21…

 11. neen, nog niet, de zon overdag (als ze schijnt) warmt genoeg om het hier ’s avonds gezellig te maken. Hier stellen we het ook zo lang mogelijk uit en eens een dikke trui aantrekken is best ook wel leuk 😉

 12. Woeha, als je dat hier allemaal leest zou je bijna gaan geloven dat het ‘aanzetten van de verwarming’ al even ingewikkeld is als het opstarten van een deeltjesversneller. Zomerstand uitzetten op de ketel en een knopje indrukken op de thermostaat, meer is dat niet bij ons.

  En neen, zo lang de zon blijft schijnen hoeft het nog niet.

 13. Ook wij hebben de thermostaat nog niet in winterstand gezet, maar ’s avonds zijn we wel blij dat we ons wat kunnen warmen aan de open haard, anders zou het toch wel killig zijn.

Reacties zijn gesloten.