kleur bekennen

Soms gaat het gewoon niet, en zou het eigenlijk beter zijn het beeld alsnog naar zwart-wit om te zetten. Maar dat doen we niet graag.

it's in stereo colour, baby it's in stereo colour, baby

En soms lost zich dat zonder noemenswaardige problemen op.

it's in stereo colour, baby it's in stereo colour, baby

Links telkens het onbewerkte beeld, zoals het ‘RAW’ uit de camera komt; rechts het kleurgecorrigeerde beeld in Lightroom. Photoshop komt er bij mij eigenlijk uiterst zelden aan te pas.

(Oh, bovenaan: Ben Sluijs; onderaan: Bob Mover.)

9 gedachtes over “kleur bekennen”

 1. @Mathias: telkens manueel, maar ik ‘sync’ wel over een sessie als basis voor de rest van de foto’s.

  @Herfstmensje: inderdaad. Ik ben wel nog steeds aan ’t overwegen of ik die 120 EUR over heb voor een upgrade naar 2.0

 2. Ik vind lightroom ook wel dik ok, maar het organiseren er in (behalve in folders, en dan nog…) lukt mij maar matig… ’t kan uiteraard ook aan mij liggen. Hoe doe je dat in feite met ingescande negatieven (metadata toevoegen als daar zijn : camera, filmtype, lens,….)
  Betreffende die presets, kan je die settings ergens ophalen ? En kan je in feite zelf ingestelde settings opslaan ? Ik stel veel vragen hé…

 3. bedankt voor de link.
  Tja, die negatieven, ik ben er ook nog niet uit. Laat je die scannen ? Of scan je zelf. Zelf probeer ik het met een flatbed scanner met een adapter (weliswaar enkel 35mm) met bijgeleverde software. Het is te doen qua kwaliteit, maar heb nu vuescan afgehaald om eens te testen. Heb je daar ervaring mee ?

 4. Geen enkele: ik laat mijn negatieven ontwikkelen en inscannen bij Dirk. Sh*t –ik herinner me net dat ik woensdag mijn ontwikkelde films moest afgehaald hebben. Mijn geheugen: een zeef.

  Maar ik ben dus zeer tevreden van Dirk (aka Fotoshop Gent).

 5. De uupgrade naar 2.0 is méér dan de moeite waard. Gelocaliseerde correcties en filters met verloop zijn aardigheidjes, maar vooral tweemonitorsupport is fantastisch!

 6. ach zo. Ja, heb ondertussen ook al kennis gemaakt met Dirk. Geeft trouwens niet dat je het woensdag vergeten bent, hij zat met technische problemen, de mijne waren ook niet klaar.
  Wat die 2.0 betreft, zullen we eens moeten testen. Bedankt.

Reacties zijn gesloten.