Bond, James Bond

In mei had ik algauw de nieuwe Bond uitgelezen. Vroeger ging ik met plezier naar de nieuwe Bondfilms kijken, maar de laatste drie is het er niet meer van gekomen. Om de 100e verjaardag van Bonds geestelijke vader, Ian Fleming te vieren, had uitgeverij Penguin het plan opgevat om alle (Fleming) Bondboeken opnieuw uit te geven (zie ook de speciale website). Sommige zaken kunt ge niet aan u laten voorbij gaan, en toen amazon de boeken aan een special prijs verkocht (amper iets duurder dan de pocket uitgave), kon ik niet langer aan de Bondlokroep weerstaan. Zo’n bestelling is gauw geplaatst, en voor ik het wist hing een besteller aan mijn deurbel en kreeg ik een pakketje in mijn handen geduwd.

Vier Bondboeken, zo dacht ik, groot was mijn verwondering toen niet alleen het eerste, maar ook het tweede, en het derde en het vierde boek geheel niets met Bond had te maken. De faktuur lag helemaal onderaan, en loste het mysterie op: verkeerde bestelling. Snel de naam van de geadresseerde even door Google gehaald, en jawel, daar kreeg ik een GSMnr terug. Gelukkig had die mens mijn bestelling –en moesten we niet verder zoeken naar nog andere mensen die nog andere verwarde pakjes hadden gekregen– en gisteren mocht ik dan eindelijk mijn pakje in ontvangst nemen.

Morgen begin ik eraan, denk ik. Met een boekje in de zon. Nadat ik gaan lopen ben, mijn foto’s heb verwerkt en mijn laatste review voor All that jazz! heb geschreven. Dinsdag dus –nog goed dat tijd releatief is.