de toestand is ernstig, de sfeer optimaal

OK. Wij hebben drie maand in het buitenland verkeerd, en we zijn niet echt meer op de hoogte van de Belgische politiek (de wat? –inderdaad). Hilariteit alom aan de ontbijttafel vanochtend, wanneer tijdens het breaking news wordt verteld dat Leterme voor het eerst toegeeft dat de problemen diep zitten. De totale impasse is nabij lezen we bij DM Telex, en ook Leterme I aan rand afgrond schrijft DS. “Maar hoewel de toestand ernstig is, blijft de sfeer optimaal”, zo klonk het nog op de radio.

Breaking news inderdaad! Het heeft de Belgische politiek een jaar gekost om dat te kunnen toegeven –pas op, er kan nog meer uitstel komen– en de Belgische economie op de rand van de afgrond te brengen. Dank u, CD&V.

Wij brachten drie maand in het buitenland door, met het schaamrood op de wangen telkens de kwestie voorkwam. België is ongeveer zo groot als Rhode Island, maar heeft zeven parlementen en zes regeringen, drie gemeenschappen, drie gewesten, vier taalgebieden, en tien provincies. Oh, en de bevoking vermeent inspraak te hebben in het bestuur. L’union fait la farce! (en dat is geen tikfout). Het wordt hoog tijd dat de politiek zichzelf een beetje minder serieus begint te nemen.

2 gedachtes over “de toestand is ernstig, de sfeer optimaal”

  1. dat vind ik nu zo refreshing aan eventjes in het buitenland wonen: je kan al die Belgische/Vlaamse navelstaarderij vanop afstand zien en beseffen hoe zielig we bezig zijn.

  2. L’union fait la farce… le terme était mal choisi?

    Ah oh, neen, geen tikfout dus.

Reacties zijn gesloten.