films 200807

Laat ons maar over Domestic Disturbance, Final Approach en Casanova heen springen. Waarbij ik misschien enkel nog wil vermelden dat Casanova mij een beetje liet denken aan de softerotische schelmenfilms uit de jaren 80 die ijverig op de populaire zenders werden getoond, behalve dan dat er deze keer geen borst of ander mogelijks stimulerend lichaamsdeel werd getoond.

Attack of the Clones heb ik met Henri bekeken, omdat ik niet zeker was of ik Episode III al gezien had, en toen plots eigenlijk ook niet meer wist of ik Episode II al had gezien. Ik denk het wel, maar ik ben toen waarschijnlijk in slaap gevallen. Een beetje veel en vooral zeer doorzichtige special effects in die film. Maar één dezer ga ik toch ook naar Episode III kijken –met Henri. Ik ben er bijna zeker van dat ik die nog niet gezien heb.

A Simple Plan vond ik als boek al ongeloofwaardig, maar dit werkt al helemaal niet in de film, ondanks het onmiskenbare potentiëel. Goed geprobeerd, maar dit had veel beter gekund.

Euh ja, dan is er nog The Strangers: maar jongens, welk een slechte film. Het onding moet het vooral hebben van de cheap thrills waarin op het ene moment geen gemaskerde man in beeld staat, en een fractie van een seconde later alle strijkers op maximaal volume worden ingezet en de gemaskerde man wel in beeld komt –u kent dat wel. Voor de rest gebeurt er niet veel, maar dit had zo een goede film kunnen worden. En –hoewel ze beweren dat het zo is, maar dat klopt niet– ze kunnen zelfs het excuus van ‘maar het is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal’ niet gebruiken. Geef mij dan toch maar eerder The Last House on the Left. Which reminds me dat ik dringend eens Jungfrukällan moet bekijken.

  1. Star Wars: Episode II – Attack of the Clones / George Lucas / 2002 / DVD / **
  2. Domestic Disturbance / Harold Becker / 2001 / 2BE / *(*)
  3. Final Approach / Armand Mastroianni / 2007 / VT4 / *
  4. A Simple Plan / Sam Raimi / 1998 / VTM / *(*)
  5. Casanova / Lasse Hallström / 2005 / VT4 / *(*)
  6. The Strangers / Bryan Bertino / 2008 / Kinepolis Gent / 0

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(films vorige maand)