a walk through union street

In de inbox, een tijdje geleden:

Ik weet niet of het er nog zal staan als jullie zouden gaan, maar er stond daarnet op de hoek van Union and 19th een wasmachine of droogkast of zo en er hing een briefje op: FREE! Works! Manual inside.

Het was een vrijdag, dus ik was die ochtend gaan lopen, maar toen ik het berichtje na het ontbijt las, gingen Henri en ik alsnog op pad –een viertal uur nadat Tessa er ons was voorgegaan– vastberaden het curiosum te spotten. Voor ons huis vonden we reeds deze ijskast:

union street

(Rolleiflex FX 80mm f/2.8, Fuji Reala, 100ASA)

De avond ervoor hadden we het gevaarte met veel gestommel en gevloek naar buiten weten slepen. “No, thanks, we can manage“, kreeg ik als antwoord toen ik aanbood om te helpen ze de trappen af te dragen. Toen we terugkwamen van onze wandeling was ze verdwenen –nog goed dat ik een foto genomen had voor we vertrokken– en ik heb ze nadien ergens in de laadbak van een pickup zien liggen.

Nog geen block verder hing een sweater in een boom.

union street

(Rolleiflex FX 80mm f/2.8, Fuji Reala, 100ASA)

Vergeten na het boomklimmen? Daar verstopt? Geen idee, maar ook dit kledingstuk was verdwenen toen we van onze wandeling terugkeerden. Een niet-gedocumeneerde feature van mijn fototoestel of van de film die ik gebruik?

De machine waarvan Tessa ons op de hoogte had gebracht was verdwenen voor we er een foto van hadden kunnen nemen –dus daar heb ik alvast geen hand in gehad. Ter hoogte van 19th troffen we deze handgeschilderde wagen aan:

union street

(Rolleiflex FX 80mm f/2.8, Fuji Reala, 100ASA)

En –hoewel het niet zo duidelijk is op de foto– hij is echt wel doelbewust beschilderd. Ik vraag me overigens af hoe het zit met wagens in de USA. Moeten die ook naar de keuring? Ik heb hier al exemplaren zien rondrijden die zelfs met de diepste decolleté of de dikste fooi niet door de Belgische autokeuring zouden geraken. Ook al worden sommige wagens/wrakken wel heel kunstzinnig opgesmukt/gecamoufleerd.

Seattle is overigens redelijk kunstzinnig aangelegd. Dit is een kot achter ons huis:

seattle = art

(Rolleiflex FX 80mm f/2.8, Fuji PRO400H, 400ASA)

Aan de zijkant ervan staan onze vuilniscontainers. Ik probeer alvast nog meer dergelijke kunst te spotten.