oudercontact

Hij was ongebruikelijk geagiteerd tijdens de trompetles. “Maar nee, maar nee, er scheelt echt niks.” Zijn trompet vloog alle richtingen uit, zijn ritmes gingen spoorslags de mist in en de hoge re werd een lage mi. “Als ik binnenkort wat dikker wordt, dan zal dat niet zijn van te veel koekjes te eten”, waarschuwde zijn juffrouw bij ons vertrek. “En binnen twee weken ga ik trouwen.”

Vanmiddag had ik gedurende een goede twee uur koekjes gebakken: chocolate chip cookies, met kokos. Twee uur, want ik heb een kleine oven dus ik moet de koekjes in batches bakken; en met kokos, want dat geeft zo’n extra crunch, vergelijkbaar met eerst de korst op een kokoskoek en nadien diezelfde elasticiteit aan de binnenkant. En nog voor ik hem dat had uitgelegd, was hij tot diezelfde conclusie gekomen –sans de kokos, want dat had hij niet geraden.

Van school naar de kokos naar de trompetles en weer terug naar school voor de oudercontactavond. Binnen en buiten, zoals de vorige keer, maar met praktische afspraken voor zijn takenpakket tijdens ons verblijf in Seattle. In een soort interscolair vergelijkende testen voor het basisonderwijs behaalde hij 100% voor wiskunde en taal, en de leesgroep waarin hij zich bevindt is AV9 AVI 9 (dank u, Hans) –maar dan alleen omdat het niet hoger kan. “Ze hebben geen boeken meer voor mij tijdens de bibliotheekklas”, vertelde hij met grote droefenis reeds bij het begin van het schooljaar.

Half slapend verorberde hij daarnet nog zijn Gobi Gosht, nu droomt hij –zijn Lammie stevig in de armen– van dingen die wij reeds lang zijn vergeten.

3 gedachtes over “oudercontact”

  1. Dat moet AVI 9 zijn, om even te muggeziften. Ziet hij de reis zitten?

    En Seattle? Je gaat toch de locaties van Twin Peaks gaan opzoeken?

  2. Ha! Bedankt voor de aanvulling. Edoch: muggeziften Hans? :p

    Twin Peaks. Juist. Was dat in Seattle? Miljaar, ik ga toch een oproep voor bezienswaardigheden en andere tips moeten doen.

  3. nuuuhuuuh.

    en dat ligt in de buurt van Seattle, zo’n beetje meer naar het oosten. Twin Peaks op zich bestaat wel niet, ’t zijn bij elkaar gesprokkelde locaties. Het hotel, het politiekantoor en de houtzagerij liggen ongeveer op een goed half uur rijden volgens google

Reacties zijn gesloten.