zondag

Zondag was het dus feest. Ik was de dag tevoren begonnen aan de bouillon van jonge haantjes (2 haantjes, 12 uur opstaan). Het enige wat ik niet zelf gemaakt heb is de taart, want dat was, zoals reeds vermeld, de traditionele bisquit met kroontje. (Bij uitzondering van bij Damme, maar dat was toch echt zijn geld niet waard.)

1. aperitief
50 sablés met parmezaan en kruiden (marjolijn, tijm, basilicum en oregano)

2. zooi van fazant
Ttz een weinig van die bouillon van jonge haantjes (1 pollepel pp), met daarin geblancheerde mini prei en jonge pijpajuintjes, en een brunoise van wortelen en rapen. De fazant was eerst gebraden, en daarna werd het vlees verdeeld over de borden.

3. quiche toscana
O ramp. In het recept stond een halve liter halvolle melk en 50gr bloem, vergezeld van spinazie en geitenkaas. Dat alles 20-25 minuten op 200 graden in de oven. Juist ja, 45-55 minuten op 225 was duidelijk beter. Mijn eerste quiche, ik zal er mij eens op moeten toeleggen.

biscotti de feestdis party people

4. gebraad van hertekalf
Met cranberries, en drie purees: venkel, aardpeer, raapjes. Ongeveer een uurtje in de oven (1,8kg), en daarna overgoten met een saus van cantharellen.

5. de taart

6. koffie met biscotti’s.
Heerlijk. Die had ik ’s ochtends gebakken van een heel plakkerig deeg (met amandelen en pijnboompitten). Eerst 20min gewoon bakken (cfr foto linksboven), dan in schijfjes snijden en opnieuw 15min bakken.