tweeduizend tweehonderd

Tweeduizend tweehonderd euro –plus BTW– dat is het bedrag dat ik dien op te hoesten om twee van mijn fototoestellen terug te krijgen.

De Leica M6, waarvan werd verondersteld dat de revisie en herstelling zo’n 300 euro zou kosten, heeft een bestek gekregen van 800 euro. Dat is 800 euro voor een CLA (Clean-Lube-Adjust), de herstelling van de teller, en een nieuw shutter curtain. Nieuw kost zo’n Leica M6 TTL iets van een 2.500 €; de M7 kost ergens rond de 3.300 €.

De Canon 5D, waarvan werd uitgegaan dat herstellingen aan een toestel van (toen) nog vijf maand oud onder garantie vielen, heeft een bestek gekregen van 1.400 euro. Nieuw kost de Canon 5D 2.200 €.

In het geval van de Leica ga ik mijn spaarcenten aanspreken. Mijn dofroze en ondertussen anorectische spaarvarken bibbert reeds op haar broze pootjes. In het geval van de 5D weet ik echt niet wat ik moet doen. Het is een fantastisch toestel, maar ik ga geen 1.400 euro (+ BTW) ophoesten voor een herstelling van een toestel dat ik, mits opleg van 500 euro helemaal nieuw kan kopen (BTW inbegrepen).

> vloekt <

14 gedachtes over “tweeduizend tweehonderd”

 1. wow, tegenwoordig kost het stukken van mensen om iets te laten repareren. En dan nog eens die wachttijden erbij… pfff.

 2. Die 5D-kosten zijn echt heel erg. Een nieuwe kost met de cashback-actie en zonder btw even veel als de herstelling… Weten ze bij Canon dat je hierover schrijft op je blog? Misschien…

 3. schandalig!! ik zou mijn 5D terugnemen, en als 2e toestel gebruiken. En daarna zou ik eens een pittige brief schrijven naar de Canon importeur.
  Misschien kunnen ze hun arrogantie toch eens een beetje opzij schuiven en je wat tegemoetkomen.

  Zou testaankoop je niet kunnen helpen?

 4. ehrm al eens een goeie klachtenbrief geschreven?
  indertijd bij canon werkte dat voor mijn toen nagelnieuwe pronter die kapot was.
  ik zou er niet zo snel me bij neer leggen denk ik.

 5. Ik begrijp niet goed waarom die canon niet onder garantie valt. Een paar telefoontjes of een klachtenbrief helpen misschien.

Reacties zijn gesloten.