begrijpend lezen

Het staat in de gazet: Bloggers kraken website Crokychips (DM 23/03/2007). Het lijkt wel alsof de georganiseerde misdaad ermee gemoeid is.

Nog voor het chipsmerk Croky een domeinnaam voor zijn nieuwste product had kunnen registreren, waren enkele pientere surfers al met dat idee gaan lopen. Croky kreeg de site terug in ruil voor bergen gratis chips.

Crokidos, de jongste spruit van het chipsgamma, is nog maar pas door Croky op de markt gebracht. Het merk zocht wat reclame en mailde 214 bloggers met de vraag een videorecensie te maken over Crokidos. Die recensie zou geplaatst worden op de actiewebsite www.maakofkraak.be.

Die actiesite was nog niet actief, zo ontdekte een van de bloggers. Hij registreerde de site zelf en mailde alle betrokkenen dat hij de site ‘gegijzeld’ had. Hij eiste gratis chips voor alle 214 personen en kaartjes voor de Belgische blogawards in ruil voor de domeinnaam.

Ontdek de fouten. Erm wacht, dit zal korter zijn: ontdek de juistheden.

*zucht*

De krant heeft er twee weken over gedaan om de berichten (Maakofkraak, Maakofkraak II) op te pikken en te verwerken tot dit miezerig artikel. Misschien hadden ze toch beter wat meer research gedaan? Of gewoon gelezen wat er stond bij Pietel?

3 gedachtes over “begrijpend lezen”

  1. Tsja, men kan DM moeilijk betichten van vaak degelijk onderzoekswerk te verrichten. De laatste jaren is het vooral om het snelst hard roepen en dan nadien hopen dat ze iets ervan hard kunnen maken. Heb mijn abonnement jaren geleden al opgezegd.

  2. Breek me de bek niet open over De Morgen.

    Gisteren nog deze kemel:
    “Chronische myeloïde leukemie is de meest voorkomende vorm van bloedkanker bij jongeren.”, naar aanleiding van een artikel in JAMA (overigens interessant artikel voor je madame). Je moet een speciaal taalgevoel hebben om “Acute lymphoblastic leukemia” zo te vertalen.
    Blijkbaar is het al even erg gesteld op de gebieden waar ik niet direct in thuis ben.
    Het ergste is nog dat ze het niet nodig vinden een correctie te publiceren nadat ik hen op de fout wees, bij De Standaard hebben ze daar tenminste een rubriekje voor.

Reageren niet meer mogelijk.