CS3

Het gonst overal, en voor de Intel-Macmensen zaten erop te wachten: Adobe Photoshop beta CS3 is downloadbaar, voor zowel Mac als PC. Het bestand voor de Mac versie (684Mb) is maar liefst twee keer zo groot als dat voor de PC versie.

Wie niet over een legale stand alone versie van Adobe Photoshop CS2 (of andere middelen) beschikt, kan het programma evenwel slechts twee dagen gebruiken. Maar laat mij u zeggen: CS3 op een Quad Core Intel Mac is razendsnel! Laat u niet misleiden al u de applicatie de eerste keer opstart: sluit het ding onmiddellijk opnieuw af, en start het opnieuw op. Razendsnel, zeg ik u.

6 gedachtes over “CS3”

 1. Opstarten, afsluiten en opnieuw opstarten is zeker geen goeie manier om de snelheid van een applicatie te testen. Als ik hetzelfde doe met CS2 op mijn Intel Mac dan is ie de 2e keer ook razendsnel (in elk geval ten opzichte van de eerste keer).

  Bibliotheken blijven in het geheugen geladen en moeten bij de 2e maal opstarten niet opnieuw vanop harde schijf ingelezen worden wat dus een snelheidswinst met zich meebrengt.

  Doe maar eens de volgende test: start CS3 op. Herstart de machine en start dan CS3 nog een keer op. ’t Zal niet veel schelen qua snelheid 😉

 2. Vraagje: een quad core intel mac, welke machine is dat dan? ken die eigenlijk niet. 🙂

  Enneu, werkt die plugin voor Aperture en Flickr? Mijn account is imers vol en nog niet getest eigenlijk.

 3. Bon, voor de unbelievers dan maar de computer herstart. Ik haat herstarten –maar wij doen alles om het publiek te behagen :). Even nog dit: ik vermeldde de snelheid na de tweede keer CS3 opstarten, omdat de eerste keer nog installatieprocedures worden afgewerkt.

  Herstart dus. Eerst CS3 opgestart, nadien CS2. CS3 is Universal Binary, CS2 gebruikt Rosetta. De applicatie werd telkens opgestart totdat ze bruikbaar was, en dat werd getest tot de software reageerde op een apple-O (file – open), en het dialoogvenster toonde.

  CS3: +/- 15 seconden
  CS2: +/- 30 seconden

  I rest my case. Hardware: Mac Pro 2,66 Ghz met 1GB RAM.

 4. 1 gig ram voor een mac pro!?
  De groote van uw ram geheugen staat toch niet echt in verhouding met de snelheid van uw machine!
  Zeker als er rosetta taakjes moeten vervuld worden. Rosetta vreet ram!

  Maar goed, die photoshop cs eens proberen! Eindelijk!

Reacties zijn gesloten.