motorkledij II

Net terug van Motorshop Desmet (MSDS) uit Waregem. Effekens doorgereden ipv af te slaan naar Gent. Effekens zijnde een 20km of zo. En nu ben ik een gekookte kreeft (d’er zijn er precies meer die daar last van hebben blijkbaar?!); mijn leren paksken hangt al uit te waaien.

Maar goed, MSDS. Niet verschrikkelijk moeilijk te vinden, maar toch ben ik er weer in geslaagd even verkeerd te rijden. Tot Waregem City, waar de twee tienermeisjes aan wie ik de weg naar de Wortegemseweg vroeg totaal uit de lucht vielen (en giechelen natuurlijk). Een beetje verder dan toch een sympatieke twintiger tegengekomen die me duidelijk de weg wees. En ’t was niet eens zo moeilijk.

Opgelet, er zijn twee winkels. De eerste die ik tegenkwam was het atelier, en daar had ik geen boodschap aan. De eigenlijke motoshop is een groot modern gebouw, glas en staal, met een heleboel motoren en een ruime keuze aan kledij.
Dainese, Alpinestars, Shoei, Arai, het is er allemaal. Beslist de moeite waard als je in de buurt bent, en de twee juffrouwen die mij geholpen hebben waren uiterst vriendelijk. Ik heb uiteindelijk niks gekocht, maar ze zijn toch geruime tijd met mij bezig geweest, en hebben de helft van de laarzen voor mij uit de stock gehaald (ik zeg het nog eens, ik heb kleine voetekens). En ze bleven vriendelijk.

Ik heb er de TCI laarzen van Dainese kunnen passen; tsjonge tsjonge, niet te doen. Een ding is zeker, ze zullen niet van uw voeten vallen. Je zal ze ook niet meer van uw voeten krijgen, tenzij uw vriendin (of een verkoopster) meehelpt, dus die zijn al zeker geschrapt. De Sidi’s waren OK (de Vertebra), maar die piepen hé. Wat mij betreft worden het toch de Alpinestars S-MX Plus (niet de Pro) (maandag terug naar Bikezone).