motorkledij

Ne mens zou denken dat het eenvoudig zou zijn om motorkledij te vinden. En dat is het eigenlijk ook wel, behalve als je op zoek gaat naar iets specifieks. In mijn geval handschoenen, de GP Plus van Alpinestars.

Nu is Alpinestars een bekend merk –vooral ook door de S-MX Plus, die ook op het verlangenlijstje staan– maar dat betekent niet dat je ze zomaar overal vindt.

(Bij Dainese lag het iets gemakkelijker: bij Bimoto in Sint-Martens-Latem ga je gegarandeerd vinden wat je zoekt.)

Een Alpinestars winkel is er dus niet echt in Vlaanderen (tenminste, ik heb hem nog niet gevonden op internet). Ik heb al een paar winkels afgedweild, die met de merknaam pronken op hun site (Caset, Dholda, Track), maar helaas.

(Er zijn er twee waarvan ik zeker was dat ze hadden wat ik zocht, maar die waren net iets te ver weg: Termaat Motoren in Nijmegen en Felix & Jos in Beringen; en dan nog eentje waaraan ik twijfelde: Desmet in Waregem.)

Uiteindelijk gebeld naar Jofry Sport, de invoerder van Alpinestars (ontdekt via MotorForum), die me een adres in Melle (Quick MotorService) en in Brussel (Bikezone) heeft gegeven.
Quick MotorService is gesloten (jaarlijks verlof), maar Bikezone bleek beschikbaar. En op slechts 9 km van mijn werk. Bikezone is Franstalig, maar de sympathieke gérant, Alain, stond erop mij in het Nederlands aan te spreken, zodat we voortdurend heen en weer hebben geschipperd tussen gebrekkig Frans en gebrekkig Nederlands. Tweetaligheid op zijn best. Én ik heb mijn handschoenen.

(De laarzen hadden ze niet in mijn maat, maar ze laten een paar overkomen uit een andere winkel zodat ik ze kan passen –hey ik heb kleine voetjes– en als ze goed zijn is het een kwestie van een paar dagen. Als ik ze koop wil ik wel niet te lang wachten zodat ze ingereden zijn voor de circuitdag op de 12e)