aperture 1.5

Gisterenavond gevonden via Mac and Photo (maar als een blok in slaap gevallen tijdens Miss Belgian Beauty en daarom niet meer over bericht): Apple kondigt Aperture 1.5 aan. Ik heb nog geen tijd gehad om over mijn digital workflow te berichten, of daar komt Apple reeds met Aperture 1.5 op de proppen. Een gratis upgrade bovendien –tegen all verwachtingen in.

De belangrijkste van de nieuwe features in ongetwijfeld Flexible Library Management. Jawel, na de gebruikers heeft ook Apple zelf ontdekt dat het niet zo handig is alle foto’s te moeten importeren in een propietary ‘database’. Vanaf versie 1.5 kunnen de foto’s zich ‘om het even waar’ bevinden, en worden ze door Aperture ‘gerefereerd’. Ook aan de snelheid zou gewerkt zijn, zodat Aperture nu bruikbaar wordt op alle MacIntels, van de Mac Mini over de MacBook naar de MacPro.

Later deze week is de upgrade beschikbaar via de Apple website, en misschien vind ik volgende week wel wat tijd om mijn workflow een beetje uit te leggen.

(En terzelfdertijd zal ik maar een de nieuwe Lightroom beta, pardon Photoshop Lightroom beta, ook nog eens dowloaden zeker?)