feedburner

Vroeger ging dacht ik dat FeedBurner een tool was voor mensen die (nog) geen newsfeed hadden op hun blog of site. Blijkbaar gaat het over iets totaal anders, en is het een manier om (betere) feed statistics te krijgen en een vorm van interactiviteit te genreren.

Het proberen waard, in elk geval, ook al omdat er een wordpress plugin voor bestaat, die het allemaal wat gemakkelijker maakt, en bovendien hoef je niet eens de URL van je feed te wijzigen. Nuja, de subscribers hoeven toch geen links aan te passen. Bovendien zou er nu onderaan elk item in de newsreader links moeten staan voor ‘Email this‘, ‘Add to del.ico.us‘ en het aantal comments. FeedFlares heet zoiets bij FeedBurner. En de basis versie is bovendien gratis.

Zijn er nog mensen die FeedBurner gebruiken?

4 gedachtes over “feedburner”

  1. Ik! Het voordeel is ook wanneer je op zo’n feedburner rss link klikt je een menselijke uitleg krijgt over wat een zo’n newsfeed juist is en hoe je kan subscriben via allerlei readers. Is alvast beter dan de rauwe XML die je anders in je browser te zien krijgt.

  2. Het is ook een soort van veiligheidsklep voor je eigen bandbreedte.

    Bovendien krijg je er binnenkort het statistiekenpakket Blogbeat gratis bij. Ik heb al een paar maanden zeer tevreden gebruiker van Blogbeat.

  3. Ja, ik gebruik ook Feedburner. Dan heb je direct wat statistiekjes. En net zoals Herman zegt, krijgen onwetende gebruikers die op de link klikken geen XML te zien, wat goed meegenomen is.

  4. Ik heb ook een feedburner, die ik vroeger als alternatief aanbood.

    voordelen:
    – rss-pagina is normaal leesbaar. Mensen die er per ogeluk op klikken, verschieten niet. Ook een handige manier om Rss uit te leggen aan leken
    – ik steek daar mijn flickr feed en delicoius feed in, zodat mogelijke liefhebbers alles in

Reacties zijn gesloten.