480 plus

het huisEn daarmee is gisteren het huis in de Patijntjesstraat verkocht. Ik was er vorige week woensdag nog naar gaan kijken –omdat mijn moeder er eventueel wel in geïnteresseerd was. Het K.I. bedraagt 1.348 EUR; de totale oppervlakte bedraagt 486 m2; met tuin, garage, en zes slaapkamers.

Het openingsbod was 190.000 EUR, dat, na gezapig opbieden a ratio van vaak ‘slechts’ 5.000 EUR per keer, bleef hangen op 380.000 EUR. De ‘jury’ trok zich terug, om terug te komen met de vermelding dat het voor dat bedrag niet zou verkocht worden.

De strijd zette zich vervolgens verwoed verder tussen twee gegadigden, die deze keer met 25.000 per keer tegen elkaar opboden, om vervolgens de teller te laten eindigen op 460.000 (pakweg 18,5 miljoen BEF). Tel daarbij nog de 10% registratierechten, 0,5% kosten voor de kwijting (omdat u geen 460.000 EUR op zak hebt), en ik zal nog wel iets vergeten zeker?

Het wordt duur wonen, in de stationsbuurt.

6 gedachtes over “480 plus”

  1. het waren grote kamers en er was een zeer schone haard binnen en buiten.
    wij gingen eerst komen naar de veiling, maar hebben besloten dat het toch boven ons budget zou gaan.

  2. Hm. Het was wel ruim, maar zo groot was het nu ook weer niet. De tuin was natuurlijk helemaal niet slecht voor de stad maar had wel heel veel inkijk. De dubbele haard (binnen/buiten) was inderdaad de moeite.

    Die slaapkamers: van de zes waren er twee ‘grote’, en de andere waren veeleer vierkante kamertjes waarvan een zijde de helft van de breedte van de gevel is (die twee ramen op het eerste zijn twee kamers). Er was een vochtprobleempje in de living en er is er een geweest op de bovenste slaapkamer (moet nog hersteld worden), en er is denk ik nog wel wat werk aan.

    Veel geld dus. Maar dat is goed, want dat wil zeggen dat het onze ook in waarde is gestegen 😀

  3. En dat huis daar schuins rechtover waar ze nu het dak van aan het vernieuwen zijn (naast de scouts) is voor 15 Mio. weggegaan heb ik horen waaien. Het huis van Fien M. een paar jaar geleden voor 12. Geen krotters in die buurt dat is zeker.

  4. De moed zakt mij in de schoenen als je de prijs van vastgoed ziet de laatste jaren. Volgend jaar begin ik te werken, en ik zou graag zelf een huis bouwen, maar dat blijkt bijna niet te betalen. Ik hoop dat de markt nekeer inzakt, binnenkort liefst 🙂

Reacties zijn gesloten.