persknipsel (2): gemeenschap

We staan in de gazet. Op de regio-pagina’s van Oost-Vlaanderen, pagina 21, ontwaart u ergens de volgende hoofding: Bloggers zijn een gemeenschap, geen concurrenten (DS 24/02/2006). Compleet met feestbanner en foto:

foto in De Standaard

[Update 1]: We staan in het Nieuwsblad ook (pagina 62), en in Het Volk (alle VUM-kranten waarschijnlijk).

artikel nieuwsblad

Gent.blogt is jarig. Dertien vrijwillige bloggers voeden de website al een jaar lang elke dag met nieuwe teksten en foto’s over cultuur, actualiteit en andere nieuwtjes uit Gent. Dagelijks komen meer dan tweeduizend lezers een kijkje nemen of een reactie posten.

[…]

Op de website vind je ook nieuwsberichten. Meestal zijn dat links naar krantensites of naar de website van de VRT, maar de bloggers trekken ook meer en meer zelf naar persconferenties.

Gent.blogt heeft voor persberichten een centraal e-mailadres waaruit iedereen zijn onderwerpen kan kiezen.

Bruno Bollaert: “Iedereen heeft zijn interesses, dus meestal weten we wel wie wat zal doen. Bovendien zien we elkaar elke maand, zodat we een beetje kunnen afspreken. De fotografen, Hendrik Braet en Hans Dekeyser, zien we omdat we soms samen met hen op stap gaan. Omdat we allemaal vrijwilligers zijn, is het alleen wat moeilijk om overdag iemand ergens naartoe te sturen.”

(Het volledige artikel in text only.)

[Update 2]: De PDF van het artikel in DS.

[Update 3]: En we staan ook op de voorpagina van DSO (klik beeld voor groter beeld).

De Standaard on-line

[Update 4]: hoewel expliciet meegegeven, is men er telkens vergeten bij te vermelden dat onze feestbanner gemaakt werd door Steve ‘Coolville‘ Reynders

GB Banner eenjaar door Coolville