mozartgate

Terwijl u toch aan het klikken bent. De mensen van DS zijn zo vriendelijk hun ganse mozart-dossier open te stellen, ook voor niet abonnees. Dat heeft zo zijn gevolgen.

Een aantal links, met name die in de rechtse navigatiestrook, bleken enkel toegankelijk voor abonnees. Een beetje eigenaardig, want zowel in het centrale inhoudsgedeelte als in die rechterstrook stonden soms dezelfde artikels gelinked.

Neem nu ZEVEN GROTE VERTOLKERS. Christopher Hogwood, dirigent. De link, zoals hij werd opgenomen in het centrale gedeelte, is voor iedereen toegankelijk; zoals hij rechts staat niet.

Wat is nu het verschil? Centraal staat er: /Kanaal/Index.aspx?kanaalid=113&artikelId=GCRN6PCD; rechts staat er /Artikel/Detail.aspx?artikelId=GCRN6PCD

Dat vraagt om een experiment.

Op de voorpagina van DS staan ook een aantal links die enkel voor abonnees toegankelijk zijn (rechts onderaan de pagina). Neem nu Kunsthumaniora in crisis: u krijgt enkel het volledige artikel te lezen als u ingelogged bent als abonnee. Ja toch? Probeer hem nog eens: Kunsthumaniora in crisis, en zie, nu verschijnt het volledige artikel.

De truc? U onthoudt het artikelId (in dit geval GTBNA485) en plakt het achter deze URL:

/Kanaal/Index.aspx?kanaalid=113&artikelId=

En voila, de wereld van DS gaat voor u open (als u over de IDs beschikt tenminste).

Een gedachte over “mozartgate”

  1. haha, knap opgemerkt bruno!

    Ik ben eens curieus of, en zoja, hoe vlug dit aangepast zal zijn bij de Standaard. Je zou denken niet direct he, aangezien dit drastische aanpassingen vergt.

Reacties zijn gesloten.