meer bedrog

Wel, (om verder in te pikken op Rogiers opmerking) ik heb de distributeurs van de François Ozon-box gecontacteerd. De box vermeldt Homescreen, en op hun website staan keurig een aantal e-mail adressen vermeld. Ik kruip in mijn pen mailbox:

Tot mijn grote ontgoocheling merkte ik na aankoop van de François Ozon Box ‘8 films’, dat er slechts 7 films in de box aanwezig waren. De film ‘Le temps qui reste’ ontbrak. Nu wil ik best begrip opbrengen voor het feit dat de film pas recent in de bioscoop gereleased werd, maar uw box vermeld 8 films, en niet 7. In België kennen we zoiets als de wet op Handelspraktijken, die stipuleert dat de consument moet worden ingelicht “over prijzen, hoeveelheden, samenstelling en karakteristieken van de talloze producten en diensten die hen op de markt worden aangeboden. Dwingende wetgeving schrijft voor dat de etikettering de genoemde informatie moet bevatten.”

In het geval van de François Ozon Box ‘8 films’ is er sprake van 8 films, en geen 7. Misschien is het uw bedoeling dat de consument bij de release van de laatste DVD met het aankoopbewijs van de Box die achtste film gratis kan afhalen?

Ik verstuur de mail op zondagavond (vorige week), en lo and behold maandagmorgen krijg ik reeds een antwoord:

U kunt het beste contact opnemen met ons kantoor in Antwerpen aangaande de verdere afhandeling. Maar alvast een korte uitleg: U heeft betaald in een pre-marketing aktie voor 7 films van Ozon. Er is afgeproken met de verkooppunten dat zij dit heel duidelijk zouden communiceren aan alle fans van het werk van Francois Ozon, wij hebben ook stickers geleverd die op de boxen moeten zitten waarop staat dat er nu maar 7 films in de box zitten. Het spijt ons bijzonder dat deze communicatie te kort geschoten heeft.

Zeer vriendelijk, en bijna op hetzelfde moment krijg ik ook een antwoord van ABC Distributie (het kantoor in Antwerpen):

Er zitten inderdaad alle films in excepté Le Temps qui reste die sinds 30/11 in de bioskoop speelt. Een sticker plakt op de box met de tekst: Le temps qui reste in uw bioskoop 30/11 uw dvd verkrijgbaar vanaf mei 2006.Hebt u deze niet op de doos? Laat u weten of deze ontbreekt. Waar hebt u de film gekocht?

We hebben afgesproken om deze zo te verkopen als cadeaubox voor de eindejaarsdagen. Dit is duidelijk gemaakt aan de retailers waar wij de box aan hebben verkocht. Maar ik zal er nogmaals bij de aankopers op wijzen dat de verkopers in de winkels goed geïnformeerd moeten zijn en op de sticker wijzen.

Een sticker kleefde er evenwel niet op mijn box, en hoewel ik ogenblik de gewenste details aan de distributeur doorspeel, krijg ik achteraf geen respons meer. Waardoor ik nog steeds met zeven films in een geadverteerde box van acht zit. Niet echt proper, blijf ik volhouden. (Dus ik probeer nog maar eens.)