migratie van MT naar WP (iii)

Het laatste deel in de korte serie over de migratie van MT naar WP. In de vorige twee delen hadden we het achtereenvolgens over export/import van de weblog data en de link rot bestrijding, vandaag hebben we het over de plugins. Anderen hebben het reeds gezegd: de template engine van MT is veel sterker dan die van WP; om dezelfde functionaliteit te blijven behouden waren er dus extra’s nodig.

3. plug-ins

Dan zijn er nog twee geïnstalleerd die ik momenteel niet gebruik (gedesactiveerd) (naast de standaard plugins):

Twee die ik momenteel van naderbij bekijk:

  • FAlbum – 0.5.6
    Naadloze integratie tussen flickr en WP. Het is geïnstalleerd, maar ik moet nog aan de CSS prutsen. Wel proper.
  • EventCalendar 3.0
    Het staat momenteel in de navigatieblak, onder de flickr vierkantjes (misschien heb ik het al verwijderd wanneer u dit leest). Het concept is goed, maar vervelend (edoch logisch) geïmplementeerd in de admin area. Onder ‘manage‘ worden de entries aflopen chronologisch weergegeven; als je veel info in je kalender steekt (allemaal postjes in de toekomst), dan kan het gebeuren dat je pas op de tweede pagina bij je (normale) recente entries komt. Ik ben er nog niet uit of dit al dan niet een deal breaker is. En wat het alternatief zou zijn (ik heb WebCalendar bekeken en geïnstalleerd, maar het is echt wel spuuglelijk, en ook niet meteen de allergebruiksvriendelijkste toepassing.)

En dan komen we bij het Grote Probleem™: ik wil tags! Of keywords, of hoe je het ding ook wil benoemen; taxonomie, folksonomie, whatever (lees ook Turning WordPress into a tag-based blogging application). Plugins die ik momentel bekijk zijn:

Oh, en iets totaal anders, maat ook dit ziet er zeer interessant uit: SimpleSearch – a Full-Text solution.

Een gedachte over “migratie van MT naar WP (iii)”

Reacties zijn gesloten.