reutel

Een reutel die niet eens afkomstig was van mijn luchtwegen, maar geheel en al onttrokken werd aan de harddisk van onze PowerBook. Een reutel des doods. Want zo’n reutel kan alleen maar duiden op een nakende faling.

Dus heb ik gisterenavond, met bonkende slapen, snel een back-up genomen en de laptop afgezet. Exit Apple. Tot ik een nieuwe HD heb. Deze was bijna vier jaar oud. Net zo oud als de computer, en intensief gebruikt. Maar een deftige score kan je dat toch niet noemen.

(Dat, en de batterij is ook al een tijdje om zeep. Drie-vier minuten werkt het ding zonder powercord.)

8 gedachtes over “reutel”

 1. Ah, juist.

  Macintoshen, ’t zie er allemaal wel mooi uit (tot er krassen en vlekken op zitten natuurlijk), maar wérken? Nah. Brol, zeg ik u. Met een Windows-toestel zou het u niet overkomen zijn.

  Zo.

  🙂

  [I’m on a mission today]

 2. Efkes muggeziften :
  Probleem is hier duidelijk hardware en voor zover ik weet is Windows een OS.
  Met slechte hardware kan dit dus ook met een Windows(of eender welk OS)-toestel gebeuren.

 3. Het voordeel is dan wel dat de keuze van Windows hardware een pakje ruimer is dan die van Apple, en je die kans een pakje kleiner kan maken. 😀

  There.

 4. @Bruno & i. Ik heb thuis een oude HP Vectra draaien die zekerrr 8 jaar oud is. (Wel allerlei dingen in zitten prutsen zoals grotere hd’s en geheugen ingestoken, enzo) en dat ding draait nog steeds als een tierelier. Ik wil niets anders meer.

 5. Ik heb hier nog anders een (apple) performa staan van begin de jaren 90, en bij mijn weten boot die nog altijd. Geen OS X, zelfs geen OS 9, maar ook PC bakken van toen draaien geen win2k. Concreter heb ik een 1st gen apple G4 uit 1999 (aug), en die werkt nog steeds, ook met OS X. Ik ga hem ten andere dit weekend volledig herinstalleren om te gebruiken als backup voor de nu defuncte HD van powerbook.

  (En ja, ik heb hier misschien nog wel ergens stukken genoeg om ook een 386 moederbord aan de praat te krijgen.)

  Er is gewoon een HD stukgegaan. Shit happens. Zowel bij het win platform als bij mac. Als er bij Michel een HD om zeep gaat, zie ik de mensen nochtans niet schreeuwen: “zie je wel: windows sucks!” Geen reden om een platform war over te beginnen dus.

 6. Het is techniek jongens! En als het techniek is weet je niet hoelang het blijft draaien. Maar er is natuurlijk ook kwaliteit. Zoals het verschil tussen een IBM Thinkpad en een Dell D…
  Kost alles ook niet een stuk minder dan qua tien jaar geleden? Ooit vorig jaar nog een nieuwe HD aangekocht, en bij de eerst min reeds Tik-Tik geluid. Kan gebeuren. Zoals een auto die mogenochtend opeens niet meer wil starten. 😉

Reacties zijn gesloten.