takelen (9)

Uw anonimiteit respecteer ik zonder aarzeling. Ik heb even getwijfeld of ik er een nieuwe entry voor zou aanmaken, dan wel of ik in een commentaar zou reageren op uw feedback. Maar als mijn tweede onderwerp, later vandaag, evenveel reacties teweeg brengt als dat over Uitgelezen, kan het zijn dat mijn comment tegen vanavond uit de lijst (rechts) verdwijnt. En dan mist u misschien mijn antwoord.

Laat mij u vooral danken voor uw feedback, want dat wordt altijd zeer op prijs gesteld.

U hebt gelijk: dat er moet getakeld worden is verschrikkelijk jammer. En het spijt me oprecht voor uw sympathieke buurman (en zijn portemonnee). De signalisatie op de Albertlaan is een ramp, en het parkeersysteem zet aan tot vergissingen. Ik durf nauwelijks te suggereren dat er maar amper is nagedacht over de plaatsing van de bomen, maar ik vrees dat men eerder meetkundig dan praktisch tewerk is gegaan. Ook de ligging van het fietspad tov het voetpad is problematisch te noemen: tijdens het spitsuur is het zowaar gevaarlijker het fietspad over te steken dan de autoweg. Ik hoop evenwel nog steeds op beterschap, zowel wat betreft officiële signalisatie als de situatie fietsers/voetgangers.

Mag ik even op twee punten dieper ingaan?

(1) De stickers. Daar staat het volgende op vermeld:

VERKEERD GEPARKEERD

Bedankt om uw voertuig in het vervolg niet meer voor onze poort plaatsen.

Waarschijnlijk parafraseer ik, want ik draag ze gelukkig niet op zak. En ja, ze kleven nogal stevig aan de ruit. Dat is min of meer bewust. Al té vaak vonden wij die briefjes op onze poort terug. En dat vond ik dan weer maar weinig begripvol.

(2) De signalisatie. Zoals ik hierboven heb vermeld, hebt u een punt wat bereft de officiële signalisatie. Op onze poort kleven echter vier of vijf aartslelijke en niet mis te verstane stickers, die door 99% van de automobilisten wel degelijk worden opgemerkt. Heel vaak zijn het wagens met buitenlandse nummerplaten, gasten van Het Hotel™, en heel vaak Nederlanders, die zich toch nog voor onze poort plaatsen. Aan de balie van het hotel wist men mij te vertellen dat het in Nederland niet verboden is de wagen voor een poort te plaatsen, en dat de gasten heel raar opkijken wanneer men hen daarvoor waarschuwt. Of dat inderdaad zo is, weet ik niet.

Het blijft evenwel jammer, dat takelen. Want geloof mij, het schenkt mij absoluut geen voldoening een wagen te laten verwijderen. Veeleer laat het mij achter met een wrang en vervelend gevoel verkeerd te hebben gedaan. Voor ik laat takelen, ga ik overigens altijd eerst naar Het Hotel™, en wanneer ik de vriendelijke jongenman van de avond- of nachtdienst tref, word ik altijd zeer goed geholpen. De politie gaat ook altijd na of het geen buurtbewoner betreft, en in het (uiterst) zeldzame geval dat het zo is, wordt die persoon uit zijn bed gelicht met het verzoek de wagen te verplaatsen. Ik sta overigens open voor alternatieven. Beter (nog goedkoper) zou bijvoorbeeld zijn dat ik de ‘overtreder’ zelf kan bereiken, maar nog beter zou natuurlijk zijn dat men gewoon even uit zijn doppen kijkt, naar die lelijke stickers op de mooie poort.

Bedankt ook nog, voor de lovende woorden over dit blog. Ik hoop dat u het blijft volgen.

4 gedachtes over “takelen (9)”

 1. Ik snap niet goed waarom je je moet verantwoorden. Als ze voor je poort staan, en dat staat aangegeven op je poort, dan begaan ze een fout. Sympathieke mensen of niet.

 2. Als ge u verkeerd parkeert dan moet ge achteraf ni komen bleiten, da is uw eigen domme fout.

  Da ge als Nederlander de Belgische wet niet kent, dat is ook uw eigen domme fout. Ook elke Belg wordt geacht de wet te kennen, zelfs al zijn het van die dingen waarvan u denkt “hoe kan ik DA nu weten?”. Ik heb ooit een mooi draadloos cameraatje gekocht op ebay, bleek achteraf dat het illegaal was om op die frequentie te zenden in België. Gelukkig heeft de douane het doorgelaten, maar ze hadden alle recht om het af te pakken.

  Als ge _weet_ da ge verkeerd parkeert maar het kan echt ni anders (wa ik betwijfel, meestal willen mensen gewoon niet lopen, en op 5 minuten loopafstand kan IEDEREEN parkeren, overal), laat dan uw GSM-nummer achter de ruit liggen. Anders laat ge de mensen die uit hun garage moeten weinig keuze.

  Als de wet het toeliet duwde ik de wagens die voor mijn poort of op ons stuk gras aan de straakant parkeren op hun dak. Ik haat dat egoïstisch gedoe.

 3. Eerst en vooral: petje af voor uw reactie. U had evengoed helemaal verontwaardigd kunnen reageren op mijn mail en dat doet u niet.

  En aan i.: natuurlijk hoeft hij zich niet te verantwoorden. Het maakt de blog natuurlijk nog boeiender als er geargumenteerd wordt. En dat daar dan eens meningsverschillen tussen zitten die beleefd uitgeschreven worden, dat is menselijk en even interessant.

  Aan jesus.: ik hou van uw overheerlijk, verfijnd en zachtaardig taalgebruik. Lang leve de tolerantie.

 4. Excuses, maar ik ben nogal explosief als ik in mijn gat gebeten wordt. Ik ben vrij intolerant op dat vlak, dat is waar, omdat ik mij regelmatig in dezelfde positie bevind.

  Ik ben de persoon die een briefje achter uw ruit komt steken als ge op mijn trottoir staat (terwijl er 50m verder genoeg plaats is), ik ben ook de persoon die trager en trager rijdt als er iemand “in mijn gat hangt” op de weg, en dan als die persoon mij geïritteerd inhaalt versnelt om hem te pesten. Ik neem ook zeer enthousiast mijn voorrang van rechts, maar ik verleen die ook altijd aan een ander (als ik van links kom uiteraard), en ik ben ook de persoon die zich mateloos irriteert aan middenvakrijders en linksrijders (en dit u met het nodige geklaxonneer zal duidelijk maken).

  Langs den andere kant ben ik den eerste om u er tussen de laten bij het invoegen, of gewoon omdat ik zin heb om u door te laten omdat al de anderen dat niet doen (als u van de parking van de supermarkt op een grote baan komt bijvoorbeeld).

  Ik ben nen ambetante mens, maar als iedereen zich wa meer aan de regels houdt dan zou ’t hier vele plezanter om leven zijn.

  (En nu we toch bezig zijn, mensen die drinken en rijden zijn retarded. Zonder nuance.)

  En nu ga ik mijn eigen blog volkladden, want ik wil bruno zijnen blog ni misbruiken 😉

Reacties zijn gesloten.