Uitgelezen, jg 3, afl. 1: ‘de Vlaamse Oogst’

Het is zover! Vanavond start het nieuwe seizoen Uitgelezen (levend boekenprogramma mét muziek) in de Vooruit. De format voor Uitgelezen heeft zichzelf ondertussen bewezen: maandelijks nodigt men vier lezers uit, met verschillende achtergronden, die dan gezamenlijk drie (opgelegde) boeken bespreken. De boeken worden gekozen binnen een omlijnd Thema. Na een (korte) pauze suggereren de lezers vervolgens hun eigen Signalementen: een boek, tijdschift, artikel, of zelfs een website. Tíjdens de pauze draait een bekende DJ plaatjes (als staat die DJ niet noodzakelijk daarom bekend).

Het thema van deze eerste editie van het derde seizoen is “De Vlaamse Oogst”. Anna Luyten, Mireille Schreurs, Jos Geysels en Cédric Van Branteghem bespreken de boeken van Christophe Vekeman (Een Borrel met Barry), Chris De Stoop (De Vuurwerkmeester) en Chika Unigwe (De Feniks), terwijl Fien Sabbe tracht erover te waken dat ze vooral maar niet het einde verklappen.

Rick de Leeuw, die u zich misschien nog herinnert van de Tröckener Kecks, fungeert als DJ en Herlezer, waarbij hij de klassieker Kees de Jongen (van Theo Thijssen) herleest en becommentarieert.

Verder sturen ZAK en een fotograaf Filip Claus respectievelijk een cartoon en foto’s in, en er zijn uiteraard ook boeken te winnen. En omdat dit de eerste Uitgelezen van het nieuwe seizoen is, krijgen we bovendien nog een bijdrage van Erwin Mortier (de Gentse stadsdichter), met majorettes en muzikanten toe. U wordt verwend (geheel gratis bovendien).

Uitgelezen, met als thema “De Vlaamse Oogst”, vanavond, 4 oktober om 20u in de Balzaal van de Vooruit. Toegang gratis!

(Een lichtjes gewijzigde verise van deze entry is ook terug te vinden op gent.blogt)

10 gedachtes over “Uitgelezen, jg 3, afl. 1: ‘de Vlaamse Oogst’”

 1. Uitgelezen is heerlijk.
  ‘Helaas’ moet ik deze editie (en Mireille Schreurs !) laten passeren. dEUS in Rijsel (niet uitverkocht, overigens).

 2. Goh, als ik dat zo lees, krijg ik erzelf ook serieus goesting in, wat een programma!!! Geen zin om eens een avondje rustig bij uw zoontje te zijn? Een lekker lang spannend verhaal *voor*lezen heeft zo ook zijn charmes…

 3. Onthoud ons het vervolg van deze spannende realitysoap niet.
  Wie is gegaan. Waar bleef de zoon. Welke harde woorden vielen ?
  En…hoe was uitgelezen ?

 4. Vervloekt werk, waardoor ik dus niet kan gaan naar zo’n dingen ’s avonds, momenteel. Soon everything will be better.

  (ben trouwens aan het lesgeven over weblogs at this very moment. Bruno het didactisch materiaal…)

 5. @ eva: Wat dacht ge? Ik ‘mocht’ gaan als ik een verslagje maakte, en foto’s, enz… Dus ons tessa is bij de zoon gebleven, een lekker lang verhaal gelezen, en dan een decadent avondje TV… Maar…, ik heb een uitgebreid verslag gekregen -in primeur 😉

 6. Het artikel/verslag komt er pas binnen een week of twee, *na* het filmfestival, en als inleiding op de nieuwe uitgelezen. De foto’s –als er goede tussen zitten– komen al eerder op flickr.

  Maar het was goed, ik vond de bespreking van het panel zeer geslaagd, en de ‘generatiekloof’ tussen CVB (°79), AL (°63) en JG (‘ik heb de expo 58 nog meegemaakt en het vuurwerk gezien’), werkte wonderwel. Ik heb er absoluut niks negatiefs over te berichten. Of ja, toch, er werd deze keer geen lekkers uitgedeeld bij het verlaten van de zaal.

 7. @Tessa : I see, de noodzaak van het uitsturen van een geëquippeerd en ter zake bevoegd persoon drong zich op. Dat dat toevallig de man in het spel was, tsja, hij kan er ook niet aan doen dat hij nu eenmaal toevallig als enige aan de objectieve vereisten voor de job voldeed.

  @Bruno : niks over MS (° – gok – 1955). Zeg me niet dat de motorrijdende politierechter er niet was.

  Ik zal karamellen meebrengen volgende keer.

 8. Niks over MS. Ze was er wel, maar ze vermeldde haar geboortedatum niet, en geen van de panelleden die het aandurfde haar daarnaar te vragen. AL vermeldde haar geboortedatum spontaan zelf toen het ging over de ‘generatiekloof’ naar aanleiding van De vuurwerkmeester.

  Overigens: zo zijn we wel, wij mannen. Vrouw aan de haard, dedju! (Dank u, Tanguy.) En aan de ketting als ze niet luisteren. Of in ’t kolenkot. Maar eerst eten maken. En de kleine in bed steken. En mijn sloefen brengen. Godver.

 9. Got the picture.
  Die laatste godver eindigend in zo’n vettige rochelhoest, fluimen all over en dan dempen met een stevige teug uit de carapils die je in de knuist geklemd houdt.
  Ik zie het zo voor me. Maar niet bij jou.

 10. Pas maar op of je hebt TV -als een hond aan sloef- hier voor eeuwig aan je been! En vermits iedereen nu weet waar je garagedeur staat misschien ook nog weleens een “MV-str*nt-treatment”!

Reacties zijn gesloten.