een verschil: priorweb vs dreamhost

Momenteel worden mijn webzaken gehost bij twee verschillende providers (drie, als je flickr meetelt): priorweb en dreamhost.

Priorweb is niet meteen wat je goedkoop zou noemen, maar wordt (werd) gemarket als zijnde een bedrijf met goede en snelle service. Dreamhost is een mega-shop, relatief goedkoop, met weinig directe service, maar voorzien van support pages en een degelijke knowlegde base.

Van de snelle service is bij priorweb alvast niet veel te merken. Hoe anders kan je een bedrijf beschrijven dat reeds geruime tijd (minstens sinds juni) problemen met de mailservers maar niet opgelost krijgt, en onlangs nog haar klanten twee dagen zonder e-mail liet zitten.

Na een volle werkdag en een met klachten gevuld forum reageerde Priorweb met een bericht (op dat forum), waarin vooral werd getracht verantwoordelijkheid af te wijzen. Het bericht werd afgesloten met Er volgt van ons ook nog spoedig een reactie per e-mail.. Dat was op 14 september, tot op heden is het nog steeds wachten op die reactie.

Mogelijke problemen worden bij Priorweb overigens enkel gesignaleerd op de statuspagina.

Bij Dreamhost pakken ze de zaken iets anders aan. Ook daar hebben ze een statuspagina die off site wordt gehost, en waar een RSS feed voor beschikbaar is. Daarnaast beschikken ze ook over een (officieel) weblog, waar u op de hoogte wordt gehouden van mogelijke problemen. Niet dat het daarmee ophoudt, want ze beschikken ook nog over een mailinglist, met verschillende gradaties, waarbij u kan kiezen in welke mate van detail u door hen op de hoogte wilt worden gehouden.

Op 12 september waren er serieuze problemen met de electriciteit in LA. De back-up power generators lieten het afweten, waardoor alle Dreamhost sites geruime tijd off line waren. Hoewel ze bij het begin van de power outage nog verheugd schreven Hooray for backup power systems!, berichtten ze luttele tijd nadien over het probleem. De volgende dag werd er een gedetaileerd overzicht gepost, en op 15 september werd er een e-mail rondgestuurd met nog meer details: We have previously covered much of this information on our official weblog (http://blog.dreamhost.com/) but many of you have not seen that information so we will summarize the events here. Die weblog wordt ondertussen nog steeds aangevuld.

En is dat nu niet waar het om draait: service en communicatie?

4 gedachtes over “een verschil: priorweb vs dreamhost”

  1. True die mailserver heeft idd uitgelegen, was niet aangenaam maar shit happens. Zelf ben ik nu bijna 2 jaar bij Priorweb en kan zeggen dat ik in die 2 jaar niet te klagen heb gehad integendeel! Zijn er dingen te verbeteren , sure. Iets dat wat ze in die twee jaar met de regelmaat van de klok hebben gedaan en nog steeds doen.

    In het verleden heb ik deze provider steeds aan vrienden en kennissen aangeraden en zal dat ook blijven doen!

Reacties zijn gesloten.