over de hoofden

Volgens de (geschreven) pers was OdeGand een overweldigend succes:

Koppenlopen op OdeGand: Klassieke happening loopt tegen grenzen van eigen succes aan (DS 19/09/2005)

Na achtduizend stuks te hebben verkocht, moest het Festival van Vlaanderen in de late namiddag de verkoop van OdeGand-badges stopzetten. Tot laat op de avond animeerde de klassieke happening de stad. De Korenlei zag zwart van het volk voor het avondconcert met Wim Mertens. Met zoveel volk lijkt OdeGand zijn verzadigingspunt te hebben bereikt. Net als de Gentse Feesten moet het zich afvragen hoe het de volgende editie overleeft.

Shaken met het 8werk (DM 19/09/2005)

De 8.000 tickets waren in een mum van tijd uitverkocht en ook voor de gratis activiteiten, zoals het vuurwerkspektakel op muziek van Wim Mertens, was het drummen. […] Odegand slaagt erin de oude klassieke liefhebber te interesseren voor jong geweld en vice versa. Alleen jammer van de hoge ticketprijzen (20 euro voor een all-inpas), die vooralsnog enkele de cultuurliefhebbers lokken, maar niet de (Gentse) leek.

Al lijkt de boodschap: laat het ons toch maar niet gratis maken of kunnen zelfs niet meer over de hoofden lopen.

Het duurt overigens nog wat langer voor de rust opnieuw neerdaalt in Gent, want volgende zondag (25 september) is het Flikkendag. 150.000 toeschouwers waren er vorig jaar, en als de trend (cfr de GF en OdeGand) zich blijft verderzetten, zal dit record moeiteloos worden gebroken.

Een gedachte over “over de hoofden”

Reacties zijn gesloten.