schrijflust (meer)

Iemand had om een lichtdrukmaal gevraagd van mijn nieuwe schriftjes, en een ander iemand was benieuwd naar de Timmermans waar ik zaterdag was binnengesprongen. Van Steven heb ik onlangs een flickr pro upgrade gekregen, dus ik dacht, ik smijt maar een paar foto’s on-line.

De schriftjes zien er als volgt uit: gelijnde ecru bladen, gevat in een dikke, maar soepele lederen omslag, en voorzien van een lang lint om het schrift te sluiten. Of, op foto:

schriftjes

In schriftjes dient ook te worden geschreven (elk excuus is goed), en na vlotte bemiddeling van de mensen van Timmermans (Korte Munt, ts Groenten- en Korenmarkt), ben ik erin geslaagd een Visconti Wall Street LE Gris Nacré te bemachtigen. Met Extra Fijne penpunt, want ik schrijf nogal fijntjes.

visconti wall street

Zonder overdrijven, dit is dé perfecte pen (voor mij). Zwaar, ligt goed in de hand, glijdt over het papier, en is prachtig om naar te kijken. Nu nog een geschikte inkt vinden. Momenteel heb ik ze gedeeltelijk gevuld met Cacao du Brésil (van J. Herbin), maar ik heb de indruk dat die precies diep indringt in het papier (al kan dat ook aan de absorptiegraad van het papier liggen). Ik sta open voor suggesties (zoals steeds).