films 200505

Zie ook vorige maand:

* te vermijden / ** genietbaar / *** onderhoudend / **** aanrader // ***** onmisbaar

Waarbij de vijf sterren slechts uitzonderlijk worden gegeven; de eigenlijke rating is dus een score van 1 tot 4.

 1. Bambi ***
  Ik denk niet dat ik Bambi ooit al had gezien. Ik lag echter met migraine in bed, en voorzien van het geapprecieerde gezelschap van de rest van de familie, waren de traagheid en de idyllische taferelen van deze foute film zowat het enige wat ik kon binnenhouden.
 2. Gosford Park (Robert Altman) ***
  Smijt een steen in een heldere vijver, en het wordt een heuse modderpoel. Upstairs, downstairs, en een bevestiging van alles clichés die erbij komen te kijken. Puike acteerprestaties nochtans.
 3. Die Another Day (Lee Tamahori) **
  James Bond is een format: een macho man, twee vrouwen, sex als calling card, een stereotiepe villain, woordspelingen, en een vreselijk grote trukendoos. Of je bent ervoor te vinden, of niet. Maar dit was alvast níet mijn favoriete Bondfilm.
 4. Agata e la tempesta (Silvio Soldini) ***+
  Heerlijk licht en luchtig. De perfecte antidote tegen het stressvolle leven en zo. Zie ook deze entry.
 5. Le conseguenze dell’amore (Paolo Sorrentino) ****
  Twee Italiaanse pareltjes in een rij, thematisch diametraal tegenover elkaar. Deze is niet te missen; zie ook deze entry.
 6. Red Dragon (Brett Ratner) **
  Chronologisch de eerste Hannibal Lecter (cfr The Silence of the Lambs) verschijning. De originele versie (Manhunter) van Michael Man heb ik niet gezien. Deze versie was onderhoudend, maar overleeft waarschijnlijk geen tweede of derde screening.

Een gedachte over “films 200505”

 1. Gosford Park: heb ik gemist, moest werken, wil die wel ooit nog eens zien.
  Die Another Day: tot aan het ijspaleis is de film te pruimen, daarna is het om zeep: teveel deja-vu actie. Die Hale Berry mag anders weleens mijn bed komen opwarmen -voor haar wil ik mijn kar wel keren. Maar ze ‘speelt’ wel enorm slecht, helaas…
  Red Dragon: het einde was zo voorspelbaar. Edward Norton vond ik goed in AHX maar hier zet hij zijn personnage iets te ‘flets’ neer. Idd. geen 2 keer.

Reacties zijn gesloten.