opties

Sinds iets voor negen vanochtend tot ongeveer een half uur geleden, heb ik vandaag geen seconde binnen doorgebracht (een paar winkels niet te nauw genomen). Ontbijten bij Bloch, een e-mailadres gaan halen bij de fnac (om een klacht naar toe te sturen), op het gemak de Veldstraat door, middagmaal op het terras bij de Sarabande, een ijsje in de Kortedagsteeg, naast Romain op het terras van de Marimain in de Walpoortstraat, Bal in de Straat hier om de hoek. Een zongevulde dag.

Zonder het te weten, heb ik i.’s raad opgevolgd: in het naar huis komen, zijn we in de Koningin Elizabethlaan (aan het station) in de Limerick binnengestapt. “Goh, ik ben op zoek naar dat boek van dingske, Koebla, dacht ik, maar ik ben de naam kwijt. En iets Frans, niet te moeilijk van taal, ik heb Grangé al gelezen, en dat lag me wel, maar ook Claudel. Tsja, zoiets hé.” En even later stond ik terug buiten met Bart Koubaa’s Lucht, en Un long dimanche de fiançailles van Sébastien Japrisot (nee, ik heb de film nog niet gezien). Daarmee weet ik meteen waar ik in het vervolg mijn boeken ga halen.

(Voor strips meed ik sowieso al de fnac, die komen in 90% van De Poort. Waar ik vandaag de box met de eerste twee delen van The Complete Peanuts heb meegebracht.)

Hoewel ik altijd al tevreden ben geweest over het departement ‘Klassiek’ in de fnac, ben ik nu nieuwsgierig geworden naar de eventuele alternatieven. Vandaar: weet er iemand waar je klassieke CDs kan vinden in het Gentse? En jazz? Ik weet dat er in Antwerpen een zeer goede jazzwinkel is, maar in Gent? Iemand?

2 gedachtes over “opties”

  1. nah, niet echt akkoord. buiten fnac vind ik weinig jazz in Gent (en Gent is dan nog een klein broertje als je vergelijkt met Brussel).
    bovendien vind ik de presentatie wel goed: nieuwe platen of uitgaven worden in de spots gezet, je hebt immers niet elke keer zin om alfabetisch het de platenbakken af te gaan…

Reacties zijn gesloten.