persoonsverwarring

Het is u waarschijnlijk ook al overkomen, zij het als zender dan wel als ontvanger. Deze keer bevind ik mij aan het onvangende eind. (Ik hou mijn relaas zo discreet mogelijk –al is het niet onmogelijk te achterhalen over wie het gaat.)

Sinds ik opnieuw over een hotmail account beschik –louter ende allene om deel te kunnen nemen aan MSN Messenger— ontvang ik berichten bestemd voor een Franstalige (achter)naamgenoot (wiens eerste letter van de voornaam ook al gelijk is aan de mijne).

Het begon met een obscure opmerking, die ik eerst als spam beschouwde:

Charlotte ex – de Sagazan a lu ton book, nice, non ?
cf comments plus bas

Met in die comments:

Juste un petit mot pour te dire que j’ai lu avec bcp de plaisir le roman de ton papachéri. J’ai trouvé ca tres sympa et ca m’a fait marré de retrouver des tas de choses que j’ai tellement entendu par toi, genre St cast, la belle menuière, la pointe de la garde, Rome, la passion pour le Golf, …

Zo ontving ik achtereenvolgens een aantal familiefoto’s, een uitnodiging voor deelname aan een persconferentie:

Nous vous prions de trouvez ci-joint l’invitation à la conférence de presse au sujet du référendum sur la Constitution européenne en présence de Monsieur Valéry Giscard d’Estaing.

en een kladversie voor een oproep van een Europese lobbygroep, voorzien van een ganse hoop ronkende Franstalige namen (Nous partageons au moins 54 valeurs fondamentales.).

Nu blijkt dat het boek bestaat, en dat de naamgenoot een niet onbelangrijke positie bij Le Figaro bekleedt. Was mijn Frans goed genoeg, ik schreef hem een briefje.

3 gedachtes over “persoonsverwarring”

  1. je hebt toch niet per sé een hotmail dan wel msn adres nodig voor msn messenger?
    Eender welk adres kan het jobke aan…
    Je moet enkel een passport aanmaken.
    En het gemakkelijke is dat dat met hotmail dan wel msn automatisch gebeurt…

Reacties zijn gesloten.