ernest (bis): from hero to zero

Cringe‘, was eigenlijk ook een goede titel geweest, of ‘de vuile was buitenhangen’.

Het kan best zijn dat Pascal Vyncke zich heeft overgegeven aan wat mogelijks kan omschreven worden als bedenkelijke praktijken. Het kan evengoed zijn dat dit alles een storm in een glas water is, dat er een paar mensen zijn die zich de bal van voor hun neus hebben laten wegkapen, en die zich daarmee nog niet hebben kunnen verzoenen. Dat is allemaal begrijpelijk; het is des mensen eigen (een uitdrukking die ik tegenwoordig wel meer hoor).

Maar in al mijn arrogantie wil ik toch even verzoeken om die vuile was binnenskamers te houden. Wat moet je in godsnaam denken als de chef binnenland van DS, Michel Vandersmissen, in een edito bij het onderdeel De Grootste Belg, in een reeks waarbij elke andere Belg de hemel wordt ingeprezen, volgende kleinzierige bijdrage levert:

 • Minder prettig wordt het als je zoiets voor jezelf doet. Dan wordt het wel een beetje zielig.
 • Enfin, zoals de zaken er nu voorstaan, is die fan van het eerste uur gewoon zijn oma.
 • Pascal Vyncke knutselde op zijn veertiende zijn eerste website in mekaar. Tja, je moet wat in je vrije tijd als je niet kunt voetballen.

Ugh? Context? Vlaamse kwaliteitskrant? Het zou niet misstaan in Privé of Story of Dag Allemaal, maar in De Standaard? Een minimum aan objectiviteit alstublieft. Het lijkt wel pus uit pas uitgeknepen puberpuisten.

Dergelijke onzin wil ik nog wel op het internet lezen (of zelf neerschrijven, hoor ik u suggereren), maar alstublieft niet in de krant. En zoek er maar niet naar, ik spreek me niet uit over Vyncke; maar een krant als De Standaard mag dringend opnieuw gaan bewijzen dat ze kwaliteit brengt.

2 gedachtes over “ernest (bis): from hero to zero”

 1. De kwaliteit is inderdaad al een tijdje zoek. Sinds de kwaliteitskranten (DM&DS, over De Tijd spreek ik me niet uit omdat ik ze niet goed genoeg ken) op het populaire zijn gesprongen, lijkt er geen einde meer in zicht. De hele heisa rond weblogs (geholpen door Dominiek en tx)die de blogosfeer redelijk verzuurd heeft en nu dit weer.
  Dat een krant als DS zich wil inlaten met iets lijstjesachtig. Heel jammer. Is er dan echt niets méér te vertellen over de wereld van vandaag? Of moet echt alles geregeerd worden door het grote geld?
  En datzelfde geld voor DM.

  Dan vraag ik mij af: waar is de pers mee bezig? Alles onderzoeken? Kritiek spuien om te kunnen spuien? Een klein beetje kwaliteit mag er echt nog wel aan te beleven vallen: anders is het vreselijk dom om een duurdere krant te kopen als er in de goedkopere alternatieven (10cent, maar doe dat eens 9 dagen…) evenveel bagger te vinden is?

  Waar zijn de mensen als Paul Goossens om ons een geweten te schoppen?!

 2. Ik snap niet goed waar de mensen zich druk over maken. Dat hele gedoe gaat straal aan me voorbij.
  Idd. jammer dat DS zich daarin vastbijt. Het lijkt wel komkommertijd.

Reacties zijn gesloten.