batoosjantant

Zaterdag nog, had ik het genoegen op de persvoorstelling van Batoosjantant aanwezig te mogen zijn. Batoosjantant is een rondvarend café chantant, waarin u wordt getrakteerd op volkse liedjes in ons sappige Gentse dialect.

batoosjantant

Laat mij u alvast vertellen, de batoo in kwestie biedt een vreselijk gezellige meerwaarde aan het gebeuren. Getuige daarvan tevens de passanten die in dit prille lenteweer ons met veel enthousiasme vanop elke brug stonden toe te wuiven.

De liedjes worden gekoppeld aan de plaatsen waar men voorbij vaart, zoals de Minard, de Opera, ’t Dreupelkot, etc.; de teksten worden uitgedeeld en zijn humoristisch opgevat. Meezingen is trouwens niet verboden! (Geen probleem voor kinderen, mogelijks aanstootgevende fragmenten blijven heel onderhuids en ludiek.)

Het scenario wil hulde brengen aan de Gentse auteurs, zangers en componisten van het volkse parimonium. Batoosjantant werd geschreven door Freek Neirynck, geproduceerd door het Gentse theater- en muziekplatform TEM vzw, en wordt uitgevoerd door de Koenfreerie van de Gensche Kuipmeziek.

Batoosjantant vertrekt aan de Korenlei, en vaart rond elke avond tussen 15 en 24 april en van 29 april tot en met 1 mei (zaterdag en zondag ook overdag). Reserveren is ten zeerste aan te raden en kan via Uitbureau Gent Toegang: 15 EUR, inclusief dreupel.

(Dit artikel staat ook op gent.blogt)