Boeken! Boeken! Boeken!

Ik koop te veel boeken. Let wel, ik ben geen collectioneur: alle boeken die ik in huis haal, wil ook lezen. Alleen maak ik te weinig tijd om die boeken ook effectief te lezen. En meestal lees ik min of meer thematisch: nu eens pulp thrillers, dan weer health toestanden, dan weer over muziek…

Vandaag werd er een nieuwe stapel geleverd:

20131213_boeken01

 • Rainbow Rowell: Eleanor & Park
  An exquisite nostalgia trip for anyone who has never forgotten their first love, volgens de blurb. Hoe kan u dat nu onberoerd laten? Leest waarschijnlijk in minder dan geen tijd uit ook. Van dezelfde juffrouw die Attachments heeft geschreven, wat ik niet hebben willen kopen omdat het in dagboekvorm geschreven is –dezelfde reden waarom ik The Perks Of Being A Wallflower niet wil lezen.
 • Alan Rusbridger: Play It Again
  Elk jaar koop ik wat boeken van de lijst van Alex ‘The Rest Is Noise’ Ross. Alan Rusbridger is redacteur bij The Guardian, en hij had zichzelf 12 maanden tijd gegeven om Chopins pianostuk Ballade No 1 in G minor, Op 23 te leren. En over dat jaar heeft hij een boek geschreven (dat dus over meer gaat dan alleen maar dat pianostuk).
 • John Eliot Gardiner: Music in the Castle of Heaven – A Portrait of Johann Sebastian Bach
  Het tweede boek van bij Ross, ditmaal geschreven voor (dirigent) John Eliot Gardiner, over Bach (en de man weet waarover hij het heeft, nietwaar). Het boek stond overal heel hoog aangeschreven.
 • Brendan Brazier: Thrive Foods – 200 Plant-Based Recipes for Peak Health
  Ik was tevreden van zijn interessante The Thrive Diet, en in dit boek staan nog meer recepten.
 • Emma Christensen: True Brews – How to Craft Fermented Cider, Beer, Wine, Sake, Soda, Kefir, and Kombucha at Home
  Ik ben mijn weg aan ’t zoeken in fermentatie en toestanden –ik heb ondertussen al zelf (gefermenteerde) gemberdrank en tonic water gemaakt– en dit boek stond hoog aangeschreven.

Met de recepten ga ik meteen beginnen, maar wat de fictie betreft moet ik eerst mijn James Bond uitlezen.

Een gedachte over “Boeken! Boeken! Boeken!”

 1. Oh, Eleanor & Park! Eén van de beste boeken dat ik dit jaar al heb gelezen. Prachtig in de eenvoud waarmee Rowell verliefdheid omschrijft. En ja, mijn hartjen was er niet tegoei van na afloop.

Reacties zijn gesloten.