STORM! op komst

STORM!Vrijstaat O. ziet blauw dezer dagen. Dat heeft bij mijn weten niets te maken met politiek, met alles met de blauwe jazznoot (blue note).

STORM! is een nieuw jazzgebeuren, met als hoogtepunt een tweedaags festival op vrijdag 5 en zaterdag 6 april, maar met tevens behoorlijk wat randevenementen –die eigenlijk vanavond reeds een aanvang nemen.

Vanavond, vrijdag 29 maart kan u immers reeds in Vrijstaat O. terecht voor een wedstrijd voor jong jazztalent (hm, dat klink ietwat bekend). De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met JazzLab Series en Muziekmozaïek en uit een hele resem demo’s werden uiteindelijk 4 groepen weerhouden die vanavond een battle mogen houden om de prijs in de wacht te slepen (de laureaat wordt de avond zelf bekendgemaakt). U kan in Vrijstaat O. terecht vanaf 20u om er de volgende groepen aan het werk te zien (toegang: 5 euro):

  • Trioxide met Matthias De Waele (drums), Karel Cuelenaere (piano) en Ruben Lamon (contrabas)
  • Nordmann met Edmund Lauret (gitaar), Mattias De Craene (sax), Dries Geusens (bas) en Elias Devoldere (drums)
  • Cloud 9 met Marjan van Rompay (sax), Harrison Steingueldoir (piano), Gerben Brys (bas) en Mathias Vercammen (drums)
  • Rafaël Mertens Quartet met Rafaël Mertens (piano/rhodes), Raf Hendrickx (gitaar), Raf Vertessen (drums) en Justin van Uum (bas)

Op 1, 2,3, 4 & 6 april vindt er telkens een gratis concert plaats ergens in Oostende (details op de site van Vrijstaat O.)

Het festival zelf vindt plaats in cc De Grote Post (H. Serruyslaan 18a in Oostende), op 5 en 6 april. Een deel van het festival staat onder het curatorschap van Lander Gyselinck en Jens Bouttery die hun eigen projecten presenteren, gelijkgestemde muzikanten uitnodigen (Badenhorst/Evrard/Gyselinck en Blue Monday People & the Spirit Children op vrijdag; Les Chroniques de l’inutile en STUFF. op zaterdag) en met een gezamenlijke creatie op de proppen komen (Sandy, speelt zowel vrijdag als zaterdag). . Daarnaast is er de ‘gewone’ festivalprogrammatie met o.a. Brussels Youth Jazz Orchestra & John Ruocco, Shai Maestro trio, Roller trio (op 5 april) Rémi Panossian trio, Zara Mc Farlane, en het Yaron Herman Quartet (op 6 april).

Dat ziet er allemaal zeer boeiend uit. Een mens zou bijna met vakantie gaan aan de kust. Kwestie van eens goed te kunnen uitwaaien.

Tickets zijn verkrijgbaar via Vrijstaat O., de ticketbalie via Toerisme Oostende (Monacoplein, 1) of CC De Grote Post (Hendrik Serruyslaan, 18a). Een dagticket kost 25 euro vvk / 30 euro add.