Verkeerd geparkeerd in september

Laat ik het eens een maandje bijhouden –maar dan alleen die voertuigen die effectief getakeld worden, en niet alleen die oenders die proberen voor onze poort te parkeren, maar waarvan ik het bij toeval tijdig zie zodat ik ze kan wegsturen. En hun 250 euro kan besparen –zoveel kost het immers, om uw wagen terug te krijgen (boete, takelkosten, etc.). Ik heb het allemaal op instagram gezwierd, maar ik wou wel eens een overzichtje.

Iemand vroeg of mijn poort wel duidelijk genoeg vermeldt dat ge daar niet moogt parkeren, dus ik heb er maar een foto van de poort bij gezwierd ook.

Verkeerd geparkeerd door Bruno Bollaert Verkeerd geparkeerd door Bruno Bollaert Verkeerd geparkeerd door Bruno Bollaert

Verkeerd geparkeerd door Bruno Bollaert Verkeerd geparkeerd door Bruno Bollaert Verkeerd geparkeerd door Bruno Bollaert

Verkeerd geparkeerd door Bruno Bollaert Verkeerd geparkeerd door Bruno Bollaert Verkeerd geparkeerd door Bruno Bollaert

Verkeerd geparkeerd door Bruno Bollaert Verkeerd geparkeerd door Bruno Bollaert Verkeerd geparkeerd door Bruno Bollaert

Goed voor 2.750 euro.
(Misschien moet ik die foto’s laten afdrukken, en dan beneden achter het venster hangen, met het bedrag van de takelkosten erbij…)

11 gedachtes over “Verkeerd geparkeerd in september”

 1. Als ze die verbodsborden op jouw poort niet zien (negeren), zullen ze waarschijnlijk ook die foto’s niet zien. Alhoewel, die takelkosten…

 2. 2 Tips:

  Mensen zien soms enkel wat ze willen zien. Dus ondanks alle bordjes valt mijn oog het eerst op het verbodsbord links onder, en dat zegt: verboden te parkeren, maar stilstaan toegelaten. Dat is ook wettelijk zo, maar ik zou dat bordje gewoon weglaten. (Mensen interpreteren het “stilstaan” nogal ruim) Bovendien zou ik mijn eigen nummerplaat ook uithangen, dat laat duidelijker zien dat er achter deze poort een auto schuilgaat.

  Mijn buren hebben hier ook problemen mee, en hebben aan stad Gent gevraagd om de parkeerplaatsen naast hun poort (en 1 m vrije ruimte er naast om in en uit te rijden) met witte lijnen af te tekenen. Sindsdien zijn er minder problemen, en parkeert men minder tot vlak aan hun poort.

  Dit zijn tips om u tijd te besparen, ik weet wel dat de verantwoordelijkheid bij de bestuurders ligt..

 3. Och! Dat verhaal van uw buren interesseert mij buitenmaats. Wij hebben dat destijds aangevraagd bij de technische dienst van de politie, en die vertelden ons dat het niet mocht, van die lijnen te (laten) zetten. Bij wie zijn zij dat gaan vragen?

 4. door je foto’s snap ik het wel: ’t stad heeft mooie continue parkeerplaatsen voorzien vlak voor je garage. “als t’stad hier een parkeerplaats voorziet, dan mag ik hier toch staan?”
  Daarenboven kan je garage er met een beetje goede wil een mooie voordeur uitzien ipv functionele garage.
  Als je het vanuit hun standpunt bekijkt, je zou niet de eerste zijn die zijn garage als zolder gebruikt of enkel als voordeur zodat je je eigen auto op een publieke plaats kan parkeren die je “reserveert” door bordjes te hangen.
  De straataanleg lijkt me echt wel de boosdoener voor je vervelend probleem!
  (devil’s advocate)

 5. Uw poort lijkt niet op een garage. En door het brede voet- en fietspad heb je niet het gevoel dat je iets blokkeert. Dat is geen reden om daar te parkeren, maar met de afwezigheid van markeringen lijken veel mensen mij daar eerder epr ongeluk te gaan staan.

  Misschien gewoon een spuitbus witte verf kopen en twee markeringen aan de overgang naar de ‘parkeerplaats’ aanbrengen om te duiden dat dit het verlengde van uw uitrit is?

  Of gaan voor een zeer groot en lelijk takelteken over de volledige breedte van je poort? Of een geschreven plakkaart op je poort: “Hier woont een dokter die ten allen tijde moet kunnen wegrijden om levens te redden. Verhinder dit niet door hier ter parkeren.”

  Ik denk dat je door slimme communicatie, mensen kan verhinderen hier te parkeren. Er bestaan grote stickers van auto’s in een garage die je op je poort kan plakken. Maar daar is de vorm van uw poort niet zo geschikt voor.

 6. En anders ergens een hele grote zware betonnen bak zoeken, die op de de ‘parking’ zetten aan de grens van uw inrit en daar een schone plant inzetten. Wie dan dat laatste stukje inneemt, heeft zeer goed door dat hij voor een poort staat.

  1. mag dit? want ben ook op zoek naar een oplossing voor mijn garagepoort, daar parkeren ze zich steeds voor het is een gewone geragepoort met sticker van mijn nrplaat, verbodsteken parkeren en takelsticker maar niets helpt, ben zo al 4 keer te laat op men werk gekomen want politie heeft altijd tijd genoeg om te komen kijken en dan proberen ze die gewoon te bellen ipv te takelen. takelen kan ik maar dan op eigen kosten zeggen ze maar dat is het toch niet dat ik eerst 250€ moet gaan neer leggen om dat daarna via vredegerecht te gaan terug eisen, der staan ook al strepen op de grond naast mijn poort door gemeente aan gebracht maar niets werkt, dus zo een bak zou de oplossing wek zijn, kan ik gewoon in een uit rijden en geen auto kan er dan staan maar is dat wettelijk?

 7. Juistere info (naar mijn buurman van gentinfo), maar nogal contradictorisch met wat je hierboven schreef:

  U kunt het herschilderen van de parkeerhaken aanvragen bij Politiezone Gent – Bureau Verkeerstechniek. U kunt uw aanvraag kracht bijzetten door foto’s aan uw mail toe te voegen.

  Een inspecteur komt de situatie ter plaatse bekijken en gaat na of de aanvraag voor nieuwe signalisatie of een andere verkeerstechnische maatregel gegrond is en of de uitvoering noodzakelijk is.

  U krijgt schriftelijk antwoord, waarin de beslissing verduidelijkt wordt. De aanvraag en aanbrengen van signialisatie is kostenloos.

  Volledigheidshalve bezorgen wij u hieronder de contactgegevens van Politiezone Gent – Bureau Verkeerstechniek (BVT).

  Politiezone Gent – Bureau Verkeerstechniek (BVT)

  Peerstraat 3

  9000 Gent

  Telefoon: 09 266 64 90

  Fax: 09 266 60 15

  E-mail: bvt@politie.gent.be

  Website: http://www.lokalepolitie.be/gent

  Openingsuren: Maandag tot vrijdag (behalve op feestdagen) van 8 tot 12 uur, op dinsdag ook van 13 tot 16 uur.

Reacties zijn gesloten.