eens kijken

Eens kijken hoe lang Blogium.be – keeping an eye on the blogosphere in Belgium bovenaan haar eigen lijstje komt te staan (is een website vrouwelijk?).

Of moet het eerst wedijveren met LVB’s eigen entry daarover? Dat hangt er waarschijnlijk van af of het zichzelf als weblog beschouwt of niet:

Omdat veel blogs verwijzen naar de homepagina’s van andere blogs, worden deze links niet meegeteld. Links naar artikelpagina’s, detailpagina’s op andere weblogs, worden wel meegeteld. Af en toe kan je in Blogium toch een link zien naar de homepagina van een blog dat Blogium nog niet als blog herkent.

Die dingen zijn altijd een beetje navelstaren, wat niet wil zeggen dat het niet leuk zou zijn om een paar dagen in de gaten te houden. Maar hopelijk vinden we er ook verwijzingen terug naar de pareltjes die niet de aandacht krijgen die ze eigenlijk verdienen. Al verschijnen die waarschijnlijk pas ergens onderaan op de lijst.

Een tip voor Luc: misschien is het handig om ook ergens een vermelding te maken van nieuwe topics in het Belgische (Vlaamse?) weblogwereldje.

2 gedachtes over “eens kijken”

  1. Nieuwe topics: bedoel je een ping-service zoals http://www.weblogs.com? Zoniet, kan je een bestaand voorbeeld in het buitenland aanwijzen?

    Mijn eigen entry wordt meegeteld, omdat alleen homepages van blogs niet meetellen, detailpagina’s van blogentries tellen wel mee..

    Wat die ‘pareltjes’ betreft: tja, een automatische dienst zoals Blogium werkt nu eenmaal op basis van getallen en niet op basis van een inhoudelijke beoordeling. Gelukkig maar, want op die manier hebben de bloggers zelf ook nog iets te doen en kan een blog dat regelmatig pareltjes presenteert, populairder blijven dan Blogium.

  2. Geen ping-service, want dat toont enkel de logs die recent aangepast zijn. Wat het dichtste aansluit bij wat ik bedoel is iets zoals All Consuming:

    http://allconsuming.net/

    En dan vooral iets in de zin van “nieuwe links vandaag” (dus niet nieuwe entries, maar nieuwe links in die entries –want zo werkt het blogium systeem toch?). Ook interessant zou kunnen zijn een listing met niet alleen een algemeen overzicht (zoals het nu is, neem ik aan), maar ook bvb “populair vandaag” (of de laatste 24u).

Reacties zijn gesloten.