hd audio

Jawel: harddisk opslag van film en muziek goes mainstream in 2005. Hier is de Cambridge Audio Azur 640H. CA is in de tweede helft van vorig jaar (nog) sterk(er) komen opzetten als betaalbaar en kwaliteitsvol audiomerk. Als kers op de taart kreeg het merk in het Franse tijdschrift Diapason voor de Cambridge Audio Azur 640C CD speler een Diapson D’Or 2004 uitgereikt.

Met Audiofile kan een volledige muziekverzameling opgeslagen en beheerd worden en kan ook gedownload worden van muziek die aanwezig is op Internet, PC‘s of Mac‘s. Dit kan niet alleen met een Ethernetverbinding maar ook m.b.v. een draadloze Wi-Fi verbinding. Dit betekent dat de ene 640H ook met een andere kan communiceren waardoor een hoogwaardige multi-room installatie opgebouwd kan worden zonder dat daarvoor bedrading aangebracht dient te worden.

Het toestel bevat ook een 24-bit/192kHz DAC (zoals hun recente CD-spelers).

Centraal in de 640H staat een krachtige VIA C3 1GHz processor die gekoppeld is aan een flinke (160Gb) harddisk. Deze capaciteit betekent dat er geen compromissen gesloten hoeven te worden als het gaat om geluidskwaliteit, m.a.w.: datacompressie is niet noodzakelijk. De opslagcapaciteit is gelijk aan ongeveer 300 albums met behoud van CD (PCM) kwaliteit.

Nog even wachten, en er kunnen externe HDs aangesloten worden (via firewire of USB2) om de opslagcapaciteit te vergroten. Het toestel wordt op de markt gebracht tegen het einde van de lente.

Een gedachte over “hd audio”

  1. Sinds kort bezit ik een 640 C CD speler. Ik geraak er niet op “uitgeluisterd”, gewoonweg fantastisch ! Voorheen bezat ik de Cambridge CD2 met de befaamde 16x 16 oversampling, wel de 640C klinkt beter. De openheid van het veld, de detaillering blijven fascineren. Ik heb op de laatste audiobeurs CD spelers gehoord die 10 tot 20 x meer kosten en die zeker niet beter klinken ! Voor alles is het een toestel dat erg muzikaal klinkt. Als de komende 640 H in dezelfde lijn ligt zal deze de bestaande CD recorders allemaal naar huis spelen !

Reacties zijn gesloten.