middeleeuws

In Antwerpen zouden ze graag terugkeren naar de Middeleeuwen. Dat moet ik toch afleiden uit het artikel dat in de jaaroverganseditie van DS is verschenen. (Voor hetzelfde geld is dit ook in andere regio’s of steden het geval –het artikel ging enkel over Antwerpen.)

Plafond op allochtonen:

De directies van de drie grote Antwerpse sociale bouwmaatschappijen willen niet alleen het Nederlands als taal onder hun bewoners, ze wensen ook niet meer dan een derde allochtonen van dezelfde afkomst in de flatgebouwen. Ze willen hun deuren dicht houden voor niet-erkende asielzoekers en ze vinden dat ze in wijken met lage inkomens ook actief kandidaten met een hoog inkomen mogen zoeken als huurder.

En dat klinkt eigenlijk niet gehéél verkeerd (zie ook). Al ben ik allergisch aan termen zoals positieve discriminatie (discriminatie is niet positief). Verder in het artikel werden echter de voorstellen opgesomd.

Het meest typerende voor de middeleeuwse mentaliteit leek me dit: Er wordt niet toegewezen aan OCMW-cliënten van buiten de gemeente. En ook De prioriteit van daklozen wordt best geschrapt, zeker daklozen van buiten de gemeente.
Tegen eind 2005 worden de stadswallen waarschijnlijk opnieuw versterkt, en zonder vrijgeleide raak je de stad niet meer in. Eenmaal het VB ook effectief weer aan de macht, dien je dagelijks een knieval te doen voor de gouwheer. Schandpaal, vierendelen, halsrecht: modewoorden voor 2005?

2 gedachtes over “middeleeuws”

Reacties zijn gesloten.