stupify

Is er niemand uit die niet-confronterende maar uiterst geëngageerde media die zich geroepen voelt om eens aan de NV-A en aan het Vlaamsch Belang (VB) te vragen wat ze vinden van de ‘affaire Remmery’? (Of heb ik dat gemist?)

De achtergrond: Een onbekende moslimhater bedreigt het bedrijf Remmery (van de kippen) in Ledegem als een gesluierde vrouw er nog langer aan het werk blijft. De werkgever weigert de vrouw te ontslaan, en weigert zelfs haar ontslag te aanvaarden wanneer ze, na een vierde dreigbrief, zelf haar ontslag indient. Ondertussen zette Unizo een solidariteitspetitie voor bedreigde ondernemer Rik Remmery en zijn medewerkers, waarop ook verscheidene prominenten intekenen (zoals Jean-Luc Dehaene, Vera Dua, Jo Vandeurzen en Noël Slangen).

De laatste twee brieven werden ondertekend met “Nieuw Vrij Vlaanderen”, de eerste twee met “Vrij Vlaanderen”. Een speurtocht op google naar Nieuw Vrij Vlaanderen levert slechts twee resultaten op, waaronder het artikel, Zaakvoerder van bedreigd voedingsbedrijf plant hoofddoekenactie op de site Kif Kif. Daar lezen we de volgende hypothese:

De twee laatste brieven kwamen aan op de Gentse redactie van Het Nieuwsblad. Vermoed wordt dat ze van een andere auteur afkomstig zijn. Die brieven werden immers gepost in Roeselare, terwijl de eerste zonder postzegel in de brievenbus van het bedrijf zelf werd gevonden. Bovendien werden de laatste twee brieven ondertekend met ‘Nieuw Vrij Vlaanderen’, de eerste gewoon met ‘Vrij Vlaanderen’.

(En wat als het iemand is die zo dom is geweest op dergelijke manier de mensen tegen het VB proberen op te zetten.)

(Vrij Vlaanderen is overigens de naam van het magazine van de Vlaams Blok Belang Jongeren. Misschien werd de naam daarom gewijzigd?)

[update:] (Oh kijk, ik had maar op hun website te kijken.)

Een gedachte over “stupify”

  1. te zeer vlaams gezind ttz vlaams belang zijnde ondervind ik dat ik nergens aan de bak kan.BEN GEPENSIONEERD dus ik heb mijn inkomen maar zovlug dat een vzw te weet komt dat ik te vlaams gezind ben bedanken ze mij.Maar de vlaamse beweging heeft mij twintig jaar geleden een ferme kloot afgetrokken en mijn exteroog §likdoorn in t schoen vloms) doet er nog pijn van.heb geen nood de vlaamse beweging ik doe het als individu en heb al meer resultaat dan alle vlaamse partijen die toch ruzie maken en hun lijfspreuk is ikke en den dikke en nen servella heb ik niet nodig

Reacties zijn gesloten.