op tijd

De fnac in Brussel: ik had mezelf 15 minuten gegeven. Binnen en buiten, zoals men zegt. In Frans de Grangé’s betast die nog niet in Livre de poche verschenen zijn, bij de bandes dessinées veel te veel pagina’s bevingerd en bij de CDs heb ik me ei zo na in de glitter gestoken.

Maar ik heb toch al één van de Rendells die ik op het oog had (The Bridesmaid, inspiratie voor La Demoiselle d’Honeur), en ugh er is een nieuwe reeks van Stephen Donaldson: The Runes of the Earth: The Last Chronicles of Thomas Covenant. Ik heb hem niet durven kopen, omdat ik het eigenlijk niet geloofde, maar ik heb het pas nagekeken: na 20 jaar is er opnieuw Thomas Covenant! (Ze zullen hem in Gent ook wel hebben zekers?)

More than two decades after he completed the Second Chronicles, Stephen R. Donaldson has begun a third series about the leprous Thomas Covenant the Unbeliever. In this Amazon.com exclusive essay, Donaldson explains why The Runes of the Earth has been so long in the making.

En dan de Franse CDs: zoveel als er populaire CDs bij ons in Gent zijn. Nog een geluk dat ik mezelf maar een kwartier gegeven had.