aangepast (bis)

The Parallax View was natuurlijk hetzelfde structurele lot beschoren als dit logje. And then some

Ik had er even met gespeeld om de .htaccess dynamisch te laten aanmaken, met elke entry die werd ingegeven, zodat zowel de date based URL voor een gegeven entry zou werken, alsook de verkorte versie. Maar aangezien niemand die verkorte versie zou bookmarken (want je wordt toch automatisch doorverwezen naar de lange versie), had dit maar weinig nut. Dus heb ik er maar van afgezien (zowel voor tpv als voor dit log).

Voor tpv heb ik wel de foto’s nog verhuisd. Die stonden samen, met allen andere bestanden in de webroot, maar die staan nu mooi in hun eigen directory (i) en dan nog eens een subdirectory (2004). Een 300-tal beelden per jaar/(sub)directory moet wel manageable zijn qua hoeveelheid, dacht ik.

Maar dan zaten al URLs van die beelden natuurlijk in de entries: entry_body = img tag, genre <img src="20041105.jpg" alt="garage" />. Die dienden allemaal gewijzigd te worden naar een equivalent van <img src="i/2004/20041105.jpg" alt="garage" />. En no way dat ik 257 entries in de MT browser interface ging editeren. Rechtstreeks in de MySQL database dus, eerst testen met

SELECT REPLACE(mt_entry.entry_text,'<img src="','<img src="i/2004/') FROM mt_entry WHERE entry_blog_id='4';

en daarna voor ’t echt:

UPDATE mt_entry SET entry_text = REPLACE(mt_entry.entry_text,'<img src="','<img src="i/2004/') WHERE entry_blog_id='4';

(Waarbij entry_blog_id het nummertje is dat tpv door MT in de database was toegewezen; terug te vinden in de tabel mt_blog.)

Ziezo. Gedaan. Ook tpv is nu aangepast.

2 gedachtes over “aangepast (bis)”

  1. Aaah lekker, ploeteren in de ruwe database, dat heerlijke moment van de commit;

    Trouwens:
    Dat vind ik dus altijd vies he, code die in een database staat. Niet alleen html-code zoals hier het geval is, ik heb (zelfs) al db’s gezien waar er sql-code in de database staat, die daarna gebruikt wordt door een applicatie om iets in diezelfde database te gaan doen. En niet zomaar een dynamisch selectje of zo, nee, updates en drops en al. Wordt dat vaak gedaan, of is wat ik gezien heb een uitzondering?

    btw: wat gebeurt er met tags die niet src als eerste attribuut hebben staan? of zitten die er niet tussen 🙂

  2. Die zitten er niet tussen 🙂
    Ik ben meestal nogal consequent in die dingen. Eigenlijk had ik liever gewoon de inhoud van de src in dat veld opgeslaan (hoe minder je moet ingeven, hoe beter), maar dan had ik geen mogelijkheid voor een alt-tag.

    Strict genomen staat er nu bij mij ook SQL in de database, gezien bovenstaande entry twee SQL statements bevat, en de entries door MT in een dbase worden bewaard…

Reacties zijn gesloten.