Films 201109

Zo’n ontgoochelende filmmaand, september. Nog goed dat ik geen sterren meer uitdeel, want het zouden er maar heel weinig geweest zijn. Enfin, het is gemakkelijk deze keer: ik hoef u niets aan te raden.

 1. A Nightmare on Elm Street / Samuel Bayer / 2010
  Tsja, de remake van de gelijknamige film uit 1984 die ik tientallen keren heb bekeken. Maar ja, Jackie Earle Haley is Robert Englund niet, en Haleys stem laat mij eerder weglopen van walging dan van schrik. Regisseur Samuel Bayer slaagt er niet in om de magie van het orgineel in deze remake binnen te brengen, en ik kijk dan ook met vertwijfeling tegemoet naar de sequels die nog op stapel staan.
 2. Feast / John Gulager / 2005
  Verwar Feast niet met Festen, en u bent al een heel eind ver. Ik vond deel drie in de franchise beter dan dit eerste deel, maar veel wil dat niet zeggen, vrees ik. Deel twee heb ik nog niet gezien.
 3. The Guru / Daisy von Scherler Mayer / 2002
  Er zit een schoon liefdesverhaal in, maar het is bedolven onder een dikke laag erm… een dikke laag… van iets.
 4. Who Is Clark Rockefeller? / Mikael Salomon / 2010
  Het op VijfTV-niveau verfilmde levensverhaal van Christian Gerhartsreiter, die zich uitgaf voor een telg van de befaamde Rockefeller-familie en daar járen mee wegkwam tot hij werd ontmaskerd in een echtscheidingsprocedure. Na een paar jaar kwamen er nog meer feiten an het licht, waaronder de moord op een koppel in 1985. Véél potentieel, dat helaas iet boeiend genoeg werd uitgewerkt.
 5. The Heavy / Marcus Warren / 2010
  Pft. Een matig onderhoudend, weinig origineel en te complex gepresenteerd verhaal maakt van deze film niet meteen een hoogvlieger. Het is wel altijd leuk om Shannyn Sossamon in een film te zien.
 6. Komt een vrouw bij de dokter / Reinout Oerlemans / 2009
  Misschien is het boek beter dan de film. Er zitten ernorm veel interessante elementen in het begin van de film, maar naarmate het verhaal vordert, vervalt alles steeds meer in een groter cliché, al wordt er veel goedgemaakt met een sterke slotscène. Er wordt goed geacteerd, dat wel, én het is mooi in beeld gebracht ook.
 7. Abandoned / Michael Feifer / 2010
  Weinig origineel, weinig geïnspireerde fotografie, maar min of meer onderhoudend; en dit is de voorlaatste film van Brittany Murphy.
 8. Eat Pray Love / Ryan Murphy / 2010
  Gelijk er staat op IMDB: A married woman realizes how unhappy her marriage really is, and that her life needs to go in a different direction. After a painful divorce, she takes off on a round-the-world journey to “find herself”. Maar dan nog onnoemelijke keren saaier dan wat er staat.
 9. The Bounty Hunter / Andy Tennant / 2010
  Voor mij nen bounty, en geef die juffrouw er ook één, we gaan ons eens ontspannen met zo ne dwazen film.
 10. Predators / Nimród Antal / 2010
  De ganse film wordt gestoord door de belabberde en totaal cliché verschijning van Ronald Noland (Laurence Fishburne), waarzonder de rest eigenlijk nog best genietbaar was. Deel zoveel van de Predator-franchise eindigt met een voorset voor een *zucht* sequel.
 11. The Experiment / Paul Scheuring / 2010
  Net zoals Predators hierboven, is ook deze film met Adrien Brody. Voor de rest is deze film gewoon een gigantisch gemiste kans. Het is een remake van de Duitse film Das Experiment (2001) –die ik niet gezien heb– en gebaseerd op het Stanford prison experiment uit 1971. Terwijl dat experiment voornamelijk een psychologisch doel had (dat totaal uit de hand is gelopen), is er in deze film bijzonder weinig psychologische opbouw merkbaar. De film bevat slechts minimale uitwerking van de personages en op geen enkel moment (behalve helemaal in het begin) komt de academische kant van het onderzoek eraan te pas, waardoor de film eigenlijk niet veel meer voorstelt dan een gemiddelde gratuite geweldfilm.

(films vorige maand)