[IF2004] D.E.B.S.

D.E.B.S., of zoals het op IMD staat: Plaid-skirted schoolgirls are groomed by a secret government agency to become the newest members of the elite national-defense group, D.E.B.S., is een ridicule film, bedoeld voor de fans van het Hot Shots! genre.

Soit. De Capitole is een vreselijke zaal om films in te bekijken. De ondertitels werden geprojecteerd onder het scherm, zo laag, dat eigenlijk niemand ze kon lezen. Dat hoeft geen probleem te zijn (het is niet de eerste niet ondertitelde film op het festival), maar het geluid stond zo stil, dat de dialogen met moeite te volgen waren.

U was wel een schitterend publiek, want het gebrek aan errm ‘inhoud’ werd ruimschoots gecompenseerd door de hilariteit en het enthusiasme van de mensen in de zaal. Aanstekelijk om in groep te zien, maar verspil er voor de rest uw geld niet aan.

Plot summary

De regering van de VS heeft een ingewikkelde psychologische test in de schoolexamens gemengd om iemands aanleg om te liegen, bedriegen en moorden te meten. Meisjes met de hoogste score worden gerekruteerd voor een spionageschool. De allerbesten, Amy, Max, Janet en Dominique worden ingelijfd in de elitaire paramilitaire groep D.E.B.S. De vier jonge spionnen worden opgeleid om te kickboksen, wapens te dragen en achter boze kerels te rennen op hoge hakken, want ze zullen het land moeten beschermen tegen lafhartig internationaal terrorisme. Als de D.E.B.S. de opdracht krijgt om de snode Lucy Diamond te arresteren, springen de vonken over als Lucy en Amy in een achtervolging tegen elkaar botsen. [bron]