Gemengd gezin

Toen de zoon tijdens onze afwezigheid om vlees vroeg aan mijn moeder, vroeg ze hem of dat wel mocht van ons. “Natuurlijk wel,” antwoordde hij beslist, “papa is veganist, mama is vegetariër, en ik ben omnivoor.”

3 gedachtes over “Gemengd gezin”

  1. Dat is dan toch nog niet zo lang? Ik herinner me een recept voor stoofvlees. En ik geloof dat het lievelingsgerecht van morgenkomtPolly witloof in hesp met kaassaus is?
    Vanwaar de ommekeer?

  2. De transitie is al meer dan een jaar aan de gang, maar wij er zijn allesbehalve extreem in. Tessa vermijdt zoveel mogelijk vlees en vis; ik tracht nog een stapje verder te gaan.

  3. Als ervaringsdeskundige (begonnen met duursport na 10j vegetarisme en waarbij ook veganisme laatste jaren) kan ik enkel maar de tip geven van geregeld bloedonderzoek te laten doen en uw ijzer/ferritine/b12 niveau’s in de gaten te blijven houden, zeker als je op een redelijk niveau aan (duur)sport wil doen (oa marathon, of mtb marathon zoals bij mij). Het is niet evident om later eventuele “schade” in te halen. Maar zoals geweten: vegetarisme betreft “intelligente voeding”; het vereist continue aandacht om volwaardige maaltijden samen te stellen, zeker met sportprestaties in het achterhoofd, maar dat ‘intelligent’ zal bij jou geen probleem zijn denk ik… 😉

Reacties zijn gesloten.