Een rits? Een rist! (Jazz Rooms)

In de Downbeat van februari staan 150 great Jazz Rooms opgelijst. Wereldwijd welteverstaan, al zijn er slechts 28 van buiten de VS. Er is blijkbaar geen enkele Jazz Room in België te vinden (hét gat in de markt?); bij onze noorderburen stootten ze op het Bimhuis –daar moet ik ooit ook nog eens naar een concerten gaan luisteren, toch? (Op 18 februari speelt daar bijvoorbeeld Mary Halvorson, maar dan lig ik op het strand in Hawaii, nietwaar. Hm. Zijn er jazzclubs op Hawaii?)

Edoch één van die jazzclubs bevindt zich in Seattle, en daar zijn we twee keer een concert gaan bekijken: Dimitriou’s Jazz Alley (Stanley Clarke Trio feat. Hiromi en José James & Jef Neve). Een andere bevindt zich ook in Seattle, en daar is Tessa met een locale vriendin heen getrokken: The Triple Door (Ruthie Foster).

In Frankrijk zijn er drie (Le Caveau de la Huchette, Duc des Lombards, The New Morning), alledrie in Parijs –ging ik daar in april niet naar toe? In Engeland zijn er vier (The 606 Club, Pizza Express, Ronnie Scott’s en The Vortex), allevier in Londen. Ik ben nog in geen enkel van die clubs geweest. U wel?

Een gedachte over “Een rits? Een rist! (Jazz Rooms)”

  1. een paar keer in ’t Bimhuis geweest, zowel de oude als nieuwe locatie. de huidige is in een prachtig gebouw, mooie zaal, uitstekende akoestiek.
    en je kan er ook lekker eten!

Reacties zijn gesloten.