in de gazet

Het was al een tijdje geleden, maar vandaag nog eens wat hoogtepunten uit de gazet:

  • DM: In tegenstelling tot de premier droeg zijn chauffeur geen veiligheidsgordel. Om medische redenen had hij daarvoor een vrijstelling. / DS: Zowel de chauffeur als de premier droegen op het ogenblik van het ongeval een veiligheidsgordel. Dezelfde dan?
  • Een nieuwe, nietszeggende, uitspraak van ‘Goed Gevoel’ in een advertentie in DM: 4 op 10 vrouwen vinden sporten kommer en kwel. We zullen het maar weer met een pot zout nemen zoals de vorige keren zeker?
  • Beginbod kasteel Argenteuil verhoogd tot zeven miljoen. Een spotprijs voor een domein van 136 hectare, vooral met dit als achtergrond: Daarvoor wordt verwezen naar de vraagprijs van een ander kasteel dat momenteel te koop staat in Overijse. De eigenaar daarvan vraagt 9,8 miljoen euro. Maar dat domein is slechts 52 hectare groot.
  • ‘Niet actieve wachtdienst’ moet niet betaald worden. Een dokter die tijdens zijn wachtdienst in het ziekenhuis overnacht of een brandweerman die dat doet in de kazerne, is volgens de Europese Commissie niet aan het werk en moet dus niet betaald worden. Maar de lidstaten mogen dat anders regelen door een wet of een collectieve overeenkomst. Great. Maar als iemand niet aan het werk is, dan mag die volgens mij ook niet verplicht worden op het werk aanwezig te zijn. Gevolg: geen wachtdiensten meer. Probleem opgelost. De volgende alstublieft.

Een gedachte over “in de gazet”

  1. Het kasteel van Argenteuil is een waardevol gebouw, vanwege zijn geschiedenis, maar in zeer slechte staat. Verwacht wordt dat de nieuwe eigenaar nog eens vijf miljoen euro dient te besteden, om het domein opnieuw leefbaar te maken. Het kasteel en domein te Overijse bevat meer gebouwen (concierge woning, vierkantshoeve, etc), is nagenoeg in perfecte staat, en dat weegt dus ook door in de vraagprijs. A propos, rond Philipville staat een kasteel te koop met ongeveer 250 hectare grond, voor maar een “miezerige” drie miljoen euro.

Reacties zijn gesloten.