heraanleg

Op vier (of was het vijf) oktober starten de werken voor de heraanleg van de Koning Albertlaan en de Groot-Brittanniëlaan. Ergens in december vorig jaar was er daarover een eerste infovergadering geweest (die ik schielijk had gemist), en vanavond was de tweede.

Met tout le beau monde uit beide straten, en een panel bestaande uit Geert Versnick (schepen van Openbare Werken), Hilde Ballegeer (voorlichtingsambtenaar Dienst Voorlichting) en (ik dacht) Etienne De Cock (van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn Oost-Vlaanderen). Karin Temmerman (schepen van Stedenbouw en Mobiliteit) liet zich verontschuldigen.

Het ziet er goed uit. Er komen opnieuw bomen in de straat, de 2×2 rijvakken worden er 2×1, er komt een gluidsdempende trambedding, bufferzones op oversteekplaatsen, en een (zeer) breed voet- en fietspad.

Op mijn computer prijkt ondertussen ook de presentatie die deze avond werd gegeven –ik krimp die even in, en dan plaats ik dat ook on-line (momenteel 15MB).

De hevigste reacties kwamen er op de parkeerplaatsen, of liever de inperking daarvan: op het 1 km lange traject worden er 74 parkeerplaatsen gereduceerd (waarvan 25 voor de aanplanting van de bomen). Blijkbaar een Onoverkomelijk Groot Probleem voor gezinnen met twee wagens (ge jaagt ons op die manier de stad uit, meneer Versnick).

Wij hebben dat probleem natuurlijk niet, want (a) wij hebben maar 1 wagen en (b) die staat dan nog eens in de garage. Niettemin begrijp ik het probleem, al weet je natuurlijk op voorhand dat parkeren beperkt is in de stad. Bovendien is het parkeerprobleem reeds sterk verminderd met de invoering van de bewonerskaart.

Oh ja, en iemand van mobiliteit wist te vertellen dat er recent een wetswijziging was ivm die parkeerkaarten: ook als je over een garage in de buurt van de woning beschikt, heb je nu recht op een bewonerskaart.

Bon, morgen meer.

Een gedachte over “heraanleg”

  1. Als ik bij ons in de wijk kijk heeft bijna elk gezin wel minstens 2 auto’s. Een sociale verkaveling! De straten staan ’s avonds vol geparkeerd. Wij zijn de enige uitzondering die geen auto heeft 😉

Reacties zijn gesloten.