3D

Al doet de industrie er alles aan om het concept aan de consument te verkopen, toch werd 3D televisie gisteren door CNN als tweede geplaatst in de lijst van 10 biggest tech fails of 2010. De nieuwste televisies en blu ray spelers hebben het bijna standaard ingebouwd (tegen eind 2011 zal het wel zover zijn), en in de cinema valt er helemaal niet meer aan te ontsnappen.

Gisteren kregen wij in Kinepolis zo’n rood-groene bril op onze neus gedrukt –willens nillens in mijn geval. Ik moet ergens een afwijking op mijn oog hebben, want de linkerkant (rood) was voor mij merkbaar –en vooral hinderlijk– donkerder dan de rechterkant. De film bleef veel minder scherp dan een gewone 2D film, en ik heb het ding dan ook regelmatig afgezet –wat vaak niet veel scheelde op de scherpte van het beeld.

Het is aan mij niet besteed, al bevat het zeker potentieel. De huidige uitwerking is gewoon niet comfortabel genoeg, maar het zal wel niet (té) lang duren eer ook daar iets op wordt gevonden waarschijnlijk?

(Ik schrik telkens van de kost van zo’n cinemabezoek. 32 euro voor drie tickets, en daar kwam dan nog een minizakje snoep en een ijsje bij voor 15 euro.)

Een gedachte over “3D”

  1. De prijs is één van de redenen waarom wij niet zo dikwijls met onze vier kinderen naar de cinema trekken. Duur! Maar natuurlijk wel plezant om af en toe te doen.

Reacties zijn gesloten.