Belgica

Gisteren zat ik –een beetje onverwacht– in Dendermonde. Joachim Badenhorst toert in de JazzLab Series met de Deense gistarist Mikkel Ploug (uit te spreken als [plau:] blijkbaar) en de Noorse vocaliste Sissel Vera Pettersen. Op 26 november spelen ze ook in Gent, binnenkort schrijf ik nog wel een aankondiging voor Gentblogt. Ze spelen verder ook nog in de Rataplan, de Beursschouwburg en De Werf; details bij de JazzLab Series.

Edoch, gisteren was het in Dendermonde te doen. Ik heb geen foto’s, het concert was te stil om met mijn geklik te verstoren, en ik heb verzuimd om hen achteraf te vragen om te poseren (ik had nochtans een goed concept in mijn kop –misschien vraag ik het hen wel in Gent). In Dendermonde (dat is vlak bij Zele, waarvan Tessa afkomstig is) is CC Belgica. Dat ligt in de Kerkstraat (nr 24), makkelijk te vinden, iets moeilijker om de wagen te parkeren, maar ik had geluk. Dacht ik. Want het concert vond niet plaats in de Belgica maar in Zaal Steenpoort, dat gelukkig wel in dezelfde straat lag, maar toch een kleine honderd huisnummers verder (nr 115). Ik was nét op tijd –het leek wel alsof ze op mij hadden gewacht (quod non), want ik was amper binnen en gezeten, of de muzikanten kwamen op.

Badenhorst / Ploug / Pettersen speelden twee sets voor een eerder atypisch jazzpubliek, dat evenwel aandachtig en enthousiast luisterde. Zaal Steenpoort is geen mooie ruimte, waarin het podium echter smaakvol was aangekleed met lange zwarte doeken (goed voor het geluid ook) en het licht sfeervol gedempt werd aangewend (al hoefde dat groen niet). De klank zat goed, een beetje luid, maar ik zat redelijk dicht bij de luidsprekers.

Over het concert binnenkort meer bij Gentblogt.