browser

Groot dilemma op de mac: teveel opties. Normaal gezien werk ik op mac met Safari, maar het cache management, of liever: het gebrek daaraan, begint mij serieus tegen te steken.

Het was quasi onmogelijk om –na een post— mijn eigen weblogs te bekijken zonder een andere browser op te starten, daarin een reload van de pagina te doen, en dan terug naar Safari om daar een refresh van de pagina te doen. Reageren op mijn eigen weblog? Van hetzelfde laken een broek.

Voor die post heb ik het kunnen oplossen door van de index pagina index.shtml te maken (had ik nodig om de blogmarks te kunnen tonen), maar voor ‘het probleem’ van de comments is er (nog) geen oplossing (en ik wou niet alle pagina’s SSI enabled maken; dat is niet proper als het niet nodig is).

Dus denk ik er sterk aan om ook voor mac naar Firefox te switchen (voor windows is dat al twee naamsveranderingen zo). (Alhoewel ik ook zeer te spreken ben over Camino.)

Maar wat met al mijn bookmarks, die in Safari opgeslagen zijn? Ik had absoluut geen zin om die manueel naar Firefox over te brengen. Via google al heel snel de (gratis) Safari Bookmark Exporter gevonden, en in 1-2-3 was het probleem van de baan. Bovendien kan ik nu gebruik maken van de Bookmarks Synchronizer, om mijn bookmarks op zowel mac als pc gelijk te houden. Zowaar twee problemen in 1 klap opgelost.

Open source to the rescue.