googlebotting

Het staat wel in mijn blogmarks, maar ik vind het te leuk om zomaar voorbij te laten gaan: Wachtwoord vergeten? Vermom je als Google.

Maar als Google via de achterdeur naar binnen kan, dan kunnen ‘gewone’ internetters dat natuurlijk ook. De door Brinkers ontdekte truc om de beveiliging te omzeilen, is verbluffend simpel. “In je browser moet je de ‘user agent’ aanpassen in ‘Googlebot/2.1 (+http://www.googlebot.com/bot.html)'”, legt hij uit. In Internet Explorer kan het aanpassen van de user agent bijvoorbeeld via het programma WinGuides Tweak Manager. Voor Firefox/Mozilla is het gratis User Agent Switcher beschikbaar.

Een aantal Nederlandse kranten lijkt eronder te lijden (de Volkskrant, Trouw, het Algemeen Dagblad en NRC Handelsblad), maar ook sites zoals Windows & .Net Magazine en Nature. Bij de NY Times werkt het niet, en al evenmin bij DS of DM.

2 gedachtes over “googlebotting”

  1. Yep, dat gebruik ik ook, maar dat werkt niet voor bvb Nature (link zie hierboven). Je kan er wel mee inloggen, maar de betalende artikels krijg je niet te zien. Als je je voordoet als googlebot kan je die wel zien.

Reacties zijn gesloten.